Det nye boligkvarter betyder at Amager får nye boliger for i alt 2 milliarder kroner. Foto: Juel Frost Arkitekter

Amager skal byde på endnu flere attraktive boliger, og derfor bygges der nu over 200 nye boliger i et nyt Strandhaverne

Det er et område, der i den grad er attraktivt, hvis man gerne vil slå sig ned i København.

På forholdsvis kort tid har Amager udviklet sig fra at være et uskønt byområde, der ikke var særlig attraktivt til at blive et sand mekka for børnefamilier, naturelskere og boligkøbere, der satte pris på velholdte villaer kun få minutters kørsel fra centrum.

Med den store interesse for Amager, så skal der i fremtiden være endnu flere boliger på den sydlige ø i hovedstaden, og nu har Københavns Kommune givet grønt lys til byggeriet af  186 nye privatboliger samt almene boliger og hotellejligheder mellem Kløvermarken og Amager Strandpark.

Nyt byggeri på Amager Strand

Det nye byggeri bliver anlagt i det tidligere industrikvarter og får navnet Strandhaverne, der illustrerer den tætte placering på stranden og udsigten til vand og de nærmeste naboer, nemlig kolonihavekvarteret, der ligger ved siden af.

Det er det gamle industriområde på Amager, der skal udvikles med de nye boliger. Foto: Københavns Kommune

Det bliver et blandet boligbyggeri i Strandhavnerne, samt almene boliger, så der er plads til alle. Foto: Juel Frost Arkitekter

Ikke langt fra Strandhavnerne ligger Greensquare Garden til at ligge, hvor der skal bygges 335 nye lejeboliger, og derfor kommer der i alt til blive bygget over 500 nye boliger frem mod 2020.

Og prisen er også voldsom, da den samlede investering i området lander på cirka 2 milliarder kroner.  

Ikke langt fra Strandhaverne kommer Greensquare Garden til at ligge.  Foto: Årstiderne Arkitekter

Her bygges der 335 lejeboliger.  Foto: Årstiderne Arkitekter

Det er Arkitektgruppen og NREP, der udvikler området og her anser man særligt det gode samarbejde med kommunen som værende afgørende for at sikre bygeriet.

– Når vi som udviklere kan se store muligheder i et område, er det altafgørende, at kommunen er åben over for at ændre lokalplanen, hvis man lever op til deres krav. Strandhaverne er bæredygtig byudvikling og har en god balance mellem private og almene boliger, siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen.

Byggeriet tager sit første spadestik allerede i februar i år, hvor første etape skal bygges op og forventes færdigt frem mod 2020.

Kaninlabyrinten i Zoologisk Have jævnet med jorden