Kunstneren Leah Robb blev rigtig skuffet, da hun opdagede det ødelagte kunstværk. Foto: Leah Robb

Den dansk-skotske kunstner Leah Robb har fået saboteret sit meget intime og personlige kunstværk på Kongens Nytorv.

Siden midten af november har der ved Kongens Nytorv stået en helt særlig rød dør med tilhørerende lys over.

På døren har hængt et rigtigt maleri med et motiv, der forestiller en nøgen kvindelig skikkelse, og nedenunder værket stod et digt af forfatteren CS Lewis.

Men sådan ser det kunstværket ikke længere ud. For i slutningen af sidste uge, besluttede en eller flere ukendte personer at skære maleriet ud af sin ramme og efterlade det på jorden. 

– Der må simpelthen have været en person, der har set sig sur på kunstværket, og skåret det ud af sin ramme. De tog det ikke med, og det lå bare ved døren efterladt, siger Leah Robb til KBH.dk.

Værket med døren står ved det Kongelige Teater. Foto: Leah Robb

Da Leah Rob i sidste uge ville tjekke postkassen, hvor folk kan skrive en hilsen ved værket, opdagede hun at kunstværket var blevet ødelagt. Foto: Leah Robb

Hun er kunstneren bag værket, der har fået tilladelse til at hænge maleriet op i nærheden af det Kongelige Teater. Hun opdagede hærværket, da hun ville tjekke en lille postkasse, hvor publikum kan skrive en lille hilsen om deres oplevelse med værket.

Men det havde hærværksmanden valgt ikke at gøre, til Leah Robbs ærgrelse: 

– Jeg ville ønske, at sabotøren havde sendt mig en besked og fortalt mig hvorfor at vedkommende saboterede det. Maleriet har forestillet en nøgen figur, så det kan være at det er kommet for tæt på, eller at man har haft et religiøst motiv eller lignende, siger hun til KBH.dk.

Hun erkender, at kunstværkets motiv godt kan have været for eksplicit for de nogle.

– Kunstværket handler om det indre skrig, og det er et temmelig dramatisk kunstværk, der handler om kærlighed og jeg har med vilje ikke delt billedet på nettet, fordi at det skulle give turister og borgere en særlig oplevelse, når de så det, siger Leah Robb til KBH.dk.

Leah Robb overvejer stadigvæk om hun vil politianmelde sabotagen af værket, men foreløbigt er hun ikke blevet slået omkuld af hærværket. I stedet  vil hun genskabe værket i en helt ny version.

Kunstværket genopstår, da Leah Robb nu vil sy lærredet sammen igen via en rød tråd. Foto: Leah Robb

– Nu vil jeg sy det sammen igen med en rød tråd, og så får værket en ekstra ny dimension i form af en rød tråd, der symboliserer et sår, der heles. Jeg er godt i gang med at sy, så værket kan komme op igen indenfor de kommende dage, siger Leah Robb til KBH.dk

Kom helt tæt på myten: Havfrue dykker ned i akvariet på Den Blå Planet i januar