Den øgede fokus på for høj fart sker i samarbejde med kampagnen Sikker Trafik i denne uge. Foto: Politiet

Politiet slår hårdt ned på bestemte bilister i denne uge.

Hvis du har tendens til at lade foden hvile lidt for tungt på speederen, så er det nu, du skal til at genoverveje den dårlige vane.

Politiet holder landet over ekstra godt øje med fartsyndere i denne uge. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Ordensmagten oplyser, at færdselsbetjente i uge 47 vil gå målrettet efter bilister, som kører for hurtigt. Straffen er en bøde, et klip i kørekortet eller det, der er værre – afhængig af lovovertrædelsens art.

Den særlige fokus på for høj fart sker i samarbejde med kampagnen ‘Sænk farten – en lille smule betyder en hel del’, som Sikker Trafik står bag. Den løber fra i dag, mandag 20. november, til søndag, 26. november.

Selvom det er hamrende irriterende at blive fanget af en listig fotofælde, så er der god grund til kampagnen og det særlige fokus på danskernes hastighed bag rattet.

Der er nemlig en klar sammenhæng mellem fart og antallet af dræbte og kvæstede i trafikken. I næsten halvdelen af alle trafikulykker, som skete i 2015 og havde dødelig udgang, kørte føreren for stærkt. 

Rigspolitiet har sendt pressemeddelelsen ud via Twitter.

Det øgede fokus på bilisters hastighed i uge 47 handler derfor om at nedbringe antallet af trafikofre, og politiet kommer ikke kun til at være til stede på strækninger, hvor der typisk er opsat fotofælder og kontroller.

Fartsyndere kan ikke vide sig sikre noget sted – kontrollerne kommer også til at foregå på vejstrækninger, hvor der ikke typisk er hastighedsovervågning. 

Fire af de 10 mest ‘blitzede’ veje i Danmark ligger i øvrigt i København. I 2016 blev der uddelt så mange bøder de følgende steder:

1. plads på landsplan: Helsingørmotorvejen, 2820 Gentofte, 26.037 bøder
2. plads på landsplan: H.C. Andersens Boulevard 50 1553 København V, 17.869 bøder
6. plads på landsplan: Roskildevej 112, 2000 Frederiksberg, 6.120 bøder
9. plads på landsplan: Åboulevard, 2200 København N, 4.989 bøder

Så kør pænt, derude. Også efter uge 47.

Vil du havde lignende historier i dit feed? Så følg KBH Politirapport på Facebook.

Fældet efter flere år: Kærestepar idømt fængsel og bøde på 10 millioner kroner