Grusomt fund i Ørestaden blev begyndelsen på en mystisk sag, der stadig ikke er opklaret. Foto: Politiet

Politiet tog hjem til et ældre par i Ørestaden på Amager, efter at bekymrede venner ikke havde set manden i et stykke tid. Det blev begyndelsen på en mystisk sag, som stadig ikke er opklaret.

Det var et næsten ubegribeligt syn, der ventede betjente på en adresse i Ørestaden på Amager tilbage i februar måned.

Politiet reagerede på et opkald fra bekymrede venner til den mandlige beboer, som de ikke havde set i et stykke tid. Da betjentene bankede på døren og kom indenfor i lejligheden, gjorde de et mildest talt uhyggeligt fund. Det skriver BT.

Det viste sig nemlig hurtigt, at der var god grund til, at vennerne ikke havde set noget til den 66-årige mand. Han lå død i boligen.

Men det måske mest mystiske ved sagen er, at han ikke var alene i lejligheden. Hans 70-årige kvindelige samlever havde efter politiets vurdering boet sammen med sin afdøde partner i dagevis. Det fortæller politikommisær Carsten Ahrends til BT.

Politiet kalder sagen for ‘spektakulær’, for på trods af måneders efterforskning har det endnu ikke været muligt for efterforskerne at afgøre, om manden døde af naturlige årsager, eller om han blev slået ihjel af sin samlever.

– Hendes gøren og laden, og det hun siger til politiet, gør, at vi mistænker hende for at slå ham ihjel. Derfor anholder vi hende, siger Carsten Ahrends til BT.

Den 70-årige kvinde blev varetægtsfængslet i 12 dage ved et grundlovsforhør 24. februar i år – dagen efter politiets fund i lejligheden. Ifølge sigtelsen har hun på et tidspunkt i perioden mellem 1. februar og 23. februar dræbt sin mand i parrets lejlighed.

Kvinden nægter sig skyldig og kærrede varetægtsfængslingen.

Siden februar har politiet fortsat efterforskningen for fuld styrke. Manden er blevet obduceret, der er foretaget retskemiske undersøgelser, vidner er blevet afhørt, overvågning fra området er blevet gennemgået, og parrets elektronik er blevet endevendt.

Men på trods af den omfattende indsats kan politiet stadig ikke med sikkerhed bevise, at kvinden slog sin mand ihjel, og derfor er hun nu løsladt. Hun er dog stadig sigtet for drab. 

Carsten Ahrends erkender, at det er usædvanligt, at en person, som er mistænkt for mord, går frit rundt. Men han understreger, at hun ikke ville være blevet løsladt, hvis politiet havde været sikker i deres sag. Han vil af hensyn til efterforskningen ikke afsløre dødsårsagen.

Den 70-årige kvindes advokat ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Klik her for at blive medlem af vores Facebook-gruppe KBH.