Efteråret er over os – det betyder et skift i garderoben. Men hvilke skjorter er in, og hvad for nogle skjorter er på vej frem?

Vi har været en tur hos tøjkæden Wagner i Rødovre Centrum, for at høre, hvad der rykker indenfor skjorter her til efteråret. En ting er sikkert – de afslappede og mønstrede skjorter forbliver i butikken efter en rekordgod sommer. Og vidste du, at oxford-skjorten har fået sit comeback? Vi giver nedenunder tre eksempler på, hvordan din næste skjorte skal se ud. 

De mønstrede skjorter blev revet ned fra hylderne i sommeren 

Sommeren 2018 slog rekorder, ikke bare på grund af vejret, solskinstimerne og de mange timer udendørs på restauranter og barer. Den slog også rekord for de kortærmede mønstrede skjorter. ”Den blev revet ned fra hylderne”, siger Simon Dam. Han har arbejdet for Wagner i godt 9 år og står nu i Wagners butik i Rødovre Centrum. 

Den mønstrede skjorte, der med sit alsidige mønster minder om hawaiiskjortens, har i år haft sit gennembrud i store dele af verden, og Danmark har ikke været nogen undtagelse. Faktisk er den blevet så stort et hit, at der nu er blevet lavet en langærmet version til den lidt koldere tid, vi går i møde.

”De mønstrede skjorter, med blomstrede mønstre og planter, er et afslappet alternativ, der også gør sig godt til blazeren eller jakkesættet. Den skaber et afbræk i det ensfarvede mønster, som jakkesættet har. Dette afbræk i farver og mønstre bliver folk mere og mere fortrolige med at bruge og udtrykke sig med”, fortæller Simon.

Afslappede skjorter og klassiske skjorter sælger stadig i høj grad

Udover den mønstrede skjorte er bestsellerne til efteråret de afslappede skjorter og de klassiske skjorter. Det kan være alt fra skovmandsskjorten til de klassiske hvide og lyseblå skjorter.

Oxford-skjorterne er blevet in

Oxford-skjorten var det første Simon nævnte, da jeg spurgte ham om, hvilke skjorter der er på mode lige nu. De kommer i mange forskellige farver og mønstre, men de fås også i klassiske farver som blå og hvid. På ovenstående billede ses Simon stående ved siden af et par oxford-skjorter.

Oxford-skjorten er ikke en ny type skjorte, men snarere en klassiker indenfor skjorteverdenen. Den kommer, som navnet antyder, fra Oxford, og er syet med Oxford-stof. Det er et lidt tykkere vævet stof, som du kan se på billedet. Dermed giver den dig lidt mere varme og passergodt til efteråret og vinteren. 

Et andet kendetegn ved Oxford-skjorten er dens krave. Den findes stort set kun i button-down, dvs. den har knapper, som spidserne af kraven er knappet til med. Det giver den et lidt mere afslappet look end en krave, hvor spidserne hænger løst. Button-down kravens uformelle look gør, at du kan sammensætte skjorten med alt muligt tøj – både jeans, shorts, en blazer eller chinos. 

”Mulighederne er mange med oxford-skjorten, og det er det, som gør den populær”, mener Simon. 

Disse tre typer af skjorter skal du kigge efter lige nu

  • Oxford-skjorten
  • Mønstrede skjorter
  • Afslappede og klassiske skjorter til jeans – i både tykt og tyndt stof

Se det store udvalg af skjorter på Wagners hjemmeside eller kom ned i Wagners butikker i Rødovre Centrum, Ballerup centeret eller Fisketorvet.