Danskerne låner penge på nettet i stor stil. Men hvad er årsagen til, at de låner penge på nettet i stedet for i banken?

Det er ofte meget individuelt, hvad der ligger til grund for dette, men en række årsager går dog igen hos hovedparten – og det ser ikke ud til, at færre danskere vil låne penge på nettet i fremtiden.

Pengene bliver naturligvis lånt, fordi de skal bruges. Ofte handler det dog om, at pengene skal bruges til noget, banken ikke ønsker at støtte. Det kan være alt fra en uforudset regning til en rejse til Maldiverne. Med andre ord, så er der tale om forbrugskøb og ikke investeringer i form af f.eks. boligrenoveringer.

Onlinebaserede låneudbydere kræver ingen dokumentation

Vælger du i stedet at låne penge hos én af de utallige onlinebaserede låneudbydere, så kræves der ingen form for dokumentation for, hvad pengene skal bruges til. Det er netop dét, der lægger til grund for, at en stor del af danskerne vælger at låne penge hos forbrugsbanker i stedet for de traditionelle banker.

Hvis du ved, at du skal låne penge til forbrug, og det ikke er noget, din bank har intentioner om, at støtte op omkring, så lån penge på nettet. Der er nærmest garanti for godkendelse af din låneansøgning, hvis blot du er villig til at betale de omkostninger, der er forbundet med lånet – og de er typisk relativt høje. Se overblik over renterne på kviklån lige her.

Modtag pengene inden for et døgn

Ydermere, så vælger mange danskere denne type af lån, fordi de kan have pengene stående på deres konto inden for et døgn. Vælger du at låne penge gennem banken, så er processen typisk længere og mere krævende. Det vil blive påkrævet, at du kan dokumentere pengenes formål, levere budgettet og andet.

Det er selvfølgelig særligt en fordel, hvis du skal betale en uforudset regning eller du er faldet over et tilbud, du ikke kan sige nej til. Er der tale om et relativt beskedent beløb, er der tilmed mulighed for at have pengene på din konto inden for få timer – det er i hvert fald ikke en mulighed i banken.

Nem låneproces, der kan underskrives med NemID

I banken skal du første dokumentere pengenes formål, udarbejde budgetter og gøre det klart, at du har økonomi til at afdrage på lånet. Herefter er der oftest samtaler med din bankrådgiver og dernæst også et krav om underskrift af fysiske dokumenter. Det gør processen lang, besværlig og tilmed også irriterende.

Vælger du i stedet at låne penge hos en onlinebaseret låneudbyder, kan du udfylde en ansøgning på ganske få minutter, underskrive den med NemID og herefter blot vente på svar. Det hele er typisk klaret inden for en time – inklusiv svar på ansøgningen. Det er ikke et tempo, bankerne kan bryste sig af.

Derfor er det typisk som følge af den hurtigere og mere simple låneproces, at danskerne vælger disse lån. Dertil gør det heller ikke noget, at det er nemmere at komme gennem nåleøjet. Langt de fleste får nemlig godkendt deres låneansøgninger, hvilket du nogle steder endda også kan, selvom du er registreret i RKI.