Har du brugt for mange penge på sommerferien, og står du med et akut pengebehov, så fortvivl ikke; med et hurtigt lån kan du have penge på din konto allerede samme dag.

Sommerens feriebudget kan nemt være skredet, og med årets gode danske sommervejr, har udgifterne til aktiviteter måske gjort et uforudset indgreb i din økonomi. Nu er det så blevet hverdag igen, og hvis din økonomi ikke er kommet tilbage på sporet endnu, kunne et hurtigt lån måske hjælpe dig på vej. Her får du 5 gode råd, du bør overveje, inden du kaster dig ud på lånemarkedet.

1. Det store overblik

Selvom du står med et akut pengebehov, er det vigtigt, at du giver dig tid til at overveje situationen, inden du springer hovedkulds ud på lånemarkedet. Der kan nemlig være mange penge at spare, ved at vælge det rigtige lån, lånebeløb og afdragsmodel. Selvom du låner til den korte bane, bør du stadig have blik for den lange bane. Hvordan ser din økonomi ud nu, og hvordan vil den se ud i fremtiden? Hvis din situation er presset, føler du måske ikke, at du har overskud til at vende vrangen ud på din økonomi, men du vil gøre dig selv en stor tjeneste ved at gøre dig et par tanker inden du låner penge.

2. Et retvisende budget

Et budget er den rigtige vej frem for et lån skal planlægges, og selskaberne tjener mange penge på dem, som ikke formår at planlægge deres lån. Misligholdes afbetalingsaftalerne kan det blive en dyr fornøjelse for dig som låntager. Derfor er det alfa og omega at have et overblik over økonomien, inden du beslutter dig for at låne. Et budget behøver ikke rumme alle detaljer i din økonomi, men bør som minimum give et retvisende billede af den. Hvad har du af faste indtægter og udgifter? Tag eksempelvis udgangspunkt i det seneste år, og brug det som model for et fremtidigt budget.

3. Brug låneberegneren

Mange udbydere er interesserede i at få dig som kunde, og det kan være svært at vide, hvem du skal vælge. Det danske lånemarked er meget omfattende, og mange udbydere tilbyder dig hurtige lån ved akut pengebehov. På låneberegneren hos fair-laan.dk kan du søge efter de hurtige lån, som sikrer dig pengene udbetalt på din konto allerede samme dag som du ansøger.

Låneberegneren sammenligner lån fra mange forskellige udbydere online, og giver dig nyttige informationer, overblik og indsigt, så du altid er godt inde i stoffet, inden du låner. Du kan også læse anmeldelser og få nyttig viden på baggrund af andre kunders oplevelser med de enkelte udbydere.

4. Det rigtige beløb

Lån det beløb du står og mangler, og kun dét. Lad dig ikke påvirke af, at låneudbyderen tilbyder dig at låne 50.000 kr., hvis du kun skal bruge 30. Hvis din hurtige budgetgennemgang viser, at du mangler 30.000 kr., skal du altså ikke lade dig friste, for risikoen er stor for at du med et højere lånebeløb vil få sværere ved at betale den månedlige ydelse, og dermed få tilbagebetalt dit lån til tiden.

5. Overhold dine aftaler

Overhold de aftaler, du har indgået med låneudbyderen, men nok så vigtigt; overhold de aftaler du har indgået med dig selv. Det er vigtigt, at du afdrager på dit lån rettidigt, og det er vigtigt, at du styrer din økonomi med hård hånd. Det er ikke ualmindeligt, at folk optager nye forbrugslån, for at betale af på eksisterende lån, men denne onde spiral er næsten umulig at slippe ud af igen. Derfor er den vigtigste regel, at du aldrig bør låne mere end du kan betale tilbage igen.