Stort kilomarked på vej til Vesterbro. Foto: Hello Vintage

Hvis du er vild med vintageklæder, så sæt kryds i kalenderen den kommende weekend, når Hello Vintage lægger vejen forbi DGI-byen på Vesterbro.

Hello Vintage arrangerer såkaldte kilomarkeder, hvor man er sikker på at komme hjem med favnen fuld af brugte gevandter for småpenge. Konceptet er allerede superpopulært i Jylland og på Fyn.

Nu er turen kommet til DGI-byen i København, hvor alle københavnere med hang til lækre second hand-sager kan gå shop-amok 12. og 13. januar. 

Ideen er, at du betaler 40 kroner for at komme ind, og så kan du til gengæld gå ombord i tonsvis af fedt vintagetøj. Du blander dine yndlingsstykker og betaler 200 kroner pr. kilo, hvilket svarer til omkring fem stykker tøj.

Louise Trillingsgaard er medstifter af Hello Vintage, der afholder arrangementet i DGI-byen fredag og lørdag, som godt 5.000 københavnere har vist interesse for på Facebook.

Foto: Hello Vintage

Foto: Hello Vintage

Hun glæder sig over opbakningen til kilomarkedet i hovedstaden.

– Det er allerede ret kendt i Jylland, men nu glæder vi os til at åbne dørene i København i både DGI-byen og senere Øksnehallen, siger hun til KBH.dk.

Når Hello Vintage kommer til Øksnehallen i februar, bliver det med det velkendte kilo-koncept, hvor besøgende kan shoppe amok i vintageklæder, men der vil også være retromøbler og ting til hjemmet. Den del af markedet kaldes for ‘Retroguld’.

– Det er mere end bare et kræmmermarked eller et almindeligt loppemarked, som de fleste kender. Det er små flotte showrooms skabt af folk, der er vant til at udstille deres ting, og servicen og humøret er højt.

Retroguld adskiller det sig fra mere traditionelle loppemarkeder ved at bestå af nøje udvalgte varer, som bliver solgt i lækre omgivelser af professionelle folk:

– Der er ikke noget fedt ved at stå i en gymnastiksal med 50 sure kræmmere. Her er det en andeledes oplevelse, hvor det stemningen er i top, og man bliver inspireret af at gå rundt og kigge. Derfor kalder vi os Danmarks bedste hyggeligste loppemarked, siger Louise Trillingsgaard.

Foto: Hello Vintage

Foto: Hello Vintage

– Selvom man ikke ender med at købe noget, så kommer man ind og bliver inspireret til sin boligindretning eller garderobe og har en hyggelig dag. 

I Øksnehallen i februar vil godt en tredjedel af markedet bestå af vintagetøj fra 60’erne til 90’erne, som folk kan blande og veje selv, mens resten er fristelser til boligen i form af retromøbler og interiør. 

Hello Vintage og Retroguld lægger vejen forbi Øksnehallen på Vesterbro 17. og 18. februar. Men først går turen altså til DGI-byen, hvor det vil vise sig, om københavnerne er lige så vilde med vej-selv-genbrug som jyderne og fynboerne.

Ud fra interessen på Facebook at dømme skal det nok blive et hit.

Hvis du betaler for indgang om fredagen, kommer du gratis ind om lørdagen, hvis du blot beholder dit armbånd på. 

Foto: Hello Vintage

Hvad sker der: Hello Vintage kilomarked
Hvor sker det: Sportshuset i DGI-byen, Tietgensgade 65, Vesterbro
Hvornår sker det: 12. og 13. januar 10-16

Fristende tilbud fra Cofoco: Spis for 200 kroner i hele januar