Savner du de fire venner fra South Park? Så kom til filmvisning på en helt almindelig tirsdag.

Cinemateket inviterer til South Park-aften i anledningen af seriens 20-års jubilæum.

– Oh my God – they killed Kenny!

Det er de færreste, der ikke kender den berømte sætning fra den rebelske og evigt morsomme tv-serie South Park, der handler om de fire venner Kyle, Stan, Kenny og ikke mindst Cartman, som går i tredje klasse sammen på skolen South Park Elementary.

I anledningen af 20-års jubilæet for animationsserien viser Cinemateket tirsdag 16. januar filmen ‘South Park: Bigger, Longer & Uncut’ fra 1999.

– Ved premieren blev publikum væltet bagover af de virtuose musicalnumre, så vi lover latterbrøl og fællesskrål til den helt store guldmedalje, når vores animerede helte går i flæsket på alt fra amerikansk jingoisme til Saddam Hussein, oplyser Cinemateket.

South Park havde premiere på MTV i 1997 og har siden markeret sig som klassens frække dreng i rækken af animerede tv-serier, der aldrig er bange for at tage tidens mest prekære emner under kærlig behandling.

– Kom og syng med på hjertevarmende klassikere som ‘Mountain Town’, ‘Kyle’s Mom’s a Bitch’ og ‘Uncle Fucker’.

– Filmen, der er ‘større, længere og ucensuret’, er ligeså vittig, fræk, plat og politisk ukorrekt som tv-serien og endnu mere underholdende, lyder det fra Cinemateket, der viser filmen i samarbejde med VOID, en international filmfestival for animationsfilm.

Mellem 25. januar og 3. februar blænder VOID og Cinemateket op for animation for voksne gennem 10 dage – ‘uanset om du er vokset op med MTV’s animerede segmenter, med japansk-inspireret morgen-tv eller kan huske de første computeranimerede eksperimenter’.

– Festivalprogrammet er proppet til bristepunktet med ældre og inspirerende klassikere, nye spillefilm og nøje kuraterede kortfilmsserier, der viser animationens spændvidde. Det fulde program offentliggøres den 6. januar i forbindelse med en helt særlig visning i Cinemateket, oplyser Cinemateket.

Selvom der er tale om en tegnefilm, skal man være mindst 15 år for at nyde gensynet med de fire frække drenge fra South Park.

Billetter koster 95 kroner og kan bestilles online.

Hvad sker der: South Park i Cinemateket
Hvor sker det: Gothersgade 55, København K
Hvornår sker det: 16. januar klokken 19.51

Hello Vintage kommer til Vesterbro: Bland et kilo vintagetøj for 200 kroner