Pressemeddelse fra Tivoli – 06.10

Det bliver de folkekære musicalsangere Stig Rossen og Pelle Emil Hebsgaard, som klipper det røde bånd over og officielt åbner Danmarks største fejring af Halloween den 12. oktober kl. 11:00.

 Halloween i Tivoli er fyldt med græskar, skeletter og hekse, og der er dobbelt op på scary houses og masser af nye Halloween-scenografi. Forlystelserne kører, og 30 handelsboder og alle restauranterne er åbne under Halloween i Tivoli, der er iklædt nye scenografier i efterårets farver fra den 12. oktober til og med den 5. november.

Over tre uger byder Tivoli på over 22.200 græskar, boder, DM i kæmpegræskar, hekse, dobbelt op på uhygge i Villa Vendetta i H.C. Andersen Slottet og i spøgelseshuset Det Hjemsøgte, samt kunstudskæringer af Danmarks største græskar. Halloween-sæsonen byder også på lidt andre åbningstider end gæsterne normalt er vant til.

Tryllende hekse i en kæmpelabyrint
Gæsterne kan bl.a. se frem til at blive mødt af fem nye søde, men drilske hekse, når de går rundt i haveanlægget. De møder bl.a. heksene, som er iklædt farverige gevandter ved den magiske urtehave foran Pantomimeteatret eller i Tivolis store labyrint. Gæster i alle aldre opfodres i øvrigt til at møde op i udklædninger, hvilket især svenskerne har tradition for at gøre i stor stil.

Susanne Mørch Koch direktør i Tivoli siger:

Vi ser frem til at byde velkommen til Halloween. Her kan gæsterne se frem til hyggelig uhygge, premiere på fantasifulde efterårsscenografier, høstmarked på Plænen, hele to scary houses og så en ny Michelin pop-up restaurant fra Holland i Det japanske Tårn. Vi inviterer indenfor til nye og klassiske oplevelser for børnefamilierne, teenagerne, og alle dem der gerne vil have en tur i forlystelserne eller blot gå en tur og mærke stemningen i haveanlægget. Vi håber på et dejligt efterårsvejr og gensyn af gæster
fra ind og udland. Særligt svenskere har god tradition for at prioritere at krydse Sundet for at opleve den danske version af halloween, så vi har høje forventninger til Halloween i Tivoli”.

Skræk, gys og forløsende latter
Tivolis scary house Villa Vendettahar fået tilført en række ekstra overraskelse i anledning af efteråret, så gæster med hang til gys bliver ekstra skræmt.I Skærsilden, som har adresse under den 109 år gamle Rutschebane, rykker Det Hjemsøgte ind. Her kan gæster lægge vejen forbi noget, der minder om et hospital for mislykkede forsøg. Det er ikke noget kønt syn, og uhyggen bliver ikke mindre af de nærgående beboere. Det Hjemsøgte kan eksklusivt opleves under Halloween.

NB nye åbningstider under Halloween i Tivoli

Tivoli holder åbent for Halloweensæsonen i perioden d. 12. oktober til og med den 5. november. Under skolernes efterårsferie fra den 14. oktober til og med den 22. oktober vil forlystelseshaven allerede åbne dørene klokken 10.00, hvilket er en time tidligere end normalt. Det vil især give de mange familie med mindre børn en ekstra time i forbindelse med efterårssæsonen. 

Kåring af Danmarks største kæmpegræskar 14. oktober

I 2020 blev der ikke bare slået ny dansk rekord, der blev også sat ny nordisk rekord, da Jens Peder Skønager fra Ribe skrev sig ind i historien med et kæmpegræskar, der vejede hele 970,4 kg.  Lørdag den 14. oktober kl. 11:30 afholdes der DM i Kæmpegræskar i Tivoli for 16. gang. Om der bliver sat ny rekord i år, må dagen vise. 

Monsters Night Out-optog 21. oktober
Monstrene overtager for alvor Tivoli den 21. oktober, når det går løs med Monsters Night Out-optog. Fans af skræk og uhygge kan se frem til en parade med mere end 200 zombier, kendte filmuhyrer og andre skrækkelige væsener. Børn og gæster med sarte sjæle bør holde sig på afstand, da monsterparaden både viser klør og hugtænder – Og der er ikke sparet på teaterblodet.

Uden mad og drikke
Til Halloween i Tivoli, er der flere gastronomiske oplevelser i vente, når den 1-stjernede Michelin restaurant Daalder fra Amsterdam, Holland, rykker ind i Det japanske Tårn og byder gæsterne på velsmagende og billedskøn topgastronomi, der trækker inspiration fra det asiatisk, hollandske og det klassiske franske køkken. Med sine indonesiske rødder og passion for asiatiske smagsnuancer, har Daalders køkkenchef, Dennis Huwaë, sammensat en menu til Tivolis gæster, der udforsker kontraster og smagssammensætninger.

Caroline Nyvang, seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek, forsker i danske traditioner og siger:

”Halloween har både rødder i ældre europæisk og nyere amerikansk historie. Og i takt med, at danskerne har taget traditionen til sig, har de også præget den og gjort den til deres egen. Sådan er det med alle vores traditioner. Selvom vi måske har opfattelsen af, at de skal gennemføres på samme måde år for år, er de forbløffende foranderlige. Det er med til at gøre dem levedygtige.”

Ny musical på vej til Glassalen – med bl.a. Stig Rossen og Pelle Emil Hebsgaard
Stig Rossen og Pelle Emil Hebsgaard er begge aktuelle i Glassalen i foråret 2024, når et af historiens største kærlighedseventyr får en popmakeover med Askepot – The musical. Det bliver et nyt romantisk take på det kendte eventyr, hvor publikum kan se frem til Pelle Emil i rollen som Den Gode Fe/Chefdesigner, mens Stig Rossen indtager tronen som Kongen/Chefen for modehuset. De flankeres af Johanne Milland som Askepot sammen med bl.a. Caroline Henderson og Rasmus Brohave, mens Rasmus Seebach, Ankerstjerne, Andreas Sommer, Line Knutzon og Soeren Le Schmidt er blandt de mange navne på det kreative hold bag musicalen. Først skal Stig Rossen og Pelle Emil Hebsgaard åbne Halloween i Tivoli og nyde efteråret 2023.

  Fun Facts om Halloween i Tivoli 2023 22.200 græskar er placeret rundt omkring i Haven, hvilket er rekord. 140 meter lang pileflets-labyrint, 10.000 græsser, stauder, krydderurter, frugt- buske og -træer m.m. placeret i haveanlægget. DM i Kæmpegræskar afholdes for 16 gang i år. 21 gartnere, arbejdsmænd og tilriggere har arbejdet med gartnerdelen af Halloween i Tivoli. Første Halloween sæson blev besøgt af 250.000 gæster. Nu besøges Halloween i Tivoli af ca. en halv mio. gæster.