Udstillingen 'Made in Space' vil tage menneskekroppen helt med ud i rummet. Foto: Tycho Brahe Planetarium

Mennesket og astrofysik hænger uløseligt sammen, og det er netop udgangspunktet for en ny udstilling på Tycho Brahe Planetariet, som åbner 1. februar.

Det er fristende at kigge op mod stjernerne fra tid til anden og undre sig. Hvordan blev vores klode, stjernerne og planeterne egentlig til?

Men det er måske de færreste, der kigger på deres egen krop og tænker, at kroppens byggesten faktisk hænger uløseligt sammen med rummet.

Snart kan Planetariet vise, hvordan menneskekroppen på mange måder er formet af begivenheder i rummet, når udstillingen ‘Made in Space’ åbner 1. februar. 

 – Det bliver et meget anderledes take på, hvordan vi laver udstillinger om rummet og astronomi og astrofysik. Normalt har man placeret en planet i loftet og fulgt en planetsti i gulvet, men her vil vi gøre det lidt anderledes, siger astrofysiker ved Tycho Brahe Planetarium, Tina Ibsen, til KBH.dk. 

De besøgende vil opleve en digital udstilling, der er specialdesignet til Planetariets rum, og via projektioner på væggene vil menneskets forhold til rummet blive fortalt på en indlevende facon. 

– Udstillingen handler jo om menneskets allermindste byggesten, hvor vi deler mennesket op i grundstoffer, såsom jern, ilt og brint. Der er jo mange, som måske ikke er klar over, at det brint, der er i det vand, de har i kroppen, faktisk stammer fra big bang, forklarer Tina Ibsen til KBH.dk.

Håndværkere har i løbet af vinteren arbejdet intenst på at få udstillingen færdig. Foto: Tycho Brahe Planetarium

Udstillingen bliver meget digital, og der vil være masser af overraskelser for publikum. Foto: Tycho Brahe Planetarium

Særligt Planetariets runde rum i midten af udstillingen vil være helt unikt, og ifølge Tina Ibsen kan de besøgende godt glæde sig:

– Vi har arbejdet meget med formen af udstillingen, så man får en masse viden ud af denne udstilling. Der er flere lag i udstillingen, så man enten kan opbygge ny viden, hvis man ikke ved så meget om astronomi.

– Men også mere fordybelse, hvor der er flere ting til nørderne. Men alt i udstillingen er baseret på rigtig forskning, hvor alt er videnskabeligt korrekt.

Der er dog stadig mange detaljer omkring udstillingen, som Tina Ibsen ikke vil afsløre inden åbningen:

– Jeg kan ikke løfte sløret for det hele, for vi har lagt mange overraskelser ind i udstillingen, som jeg synes, at folk selv skal komme og opleve. Men jeg må bare sige, at jeg aldrig har set en udstilling som den her, og jeg har set rigtig mange, siger hun til KBH.dk.

Hvad sker der: ‘Made in Space’ på Tycho Brahe Planetarium
Hvor sker det: Tycho Brahe Planetarium, Gammel Kongevej 10, København V
Hvornår sker det: 1. februar 2018

Borgere vil ændre Poul Henningsens Plads på Østerbro: ‘Den er en hån’