Gæsterne skal selv lave sin mad, når Mikkeller og Hot Pot Republic inviterer på brandvarm lav-selv-suppe. Foto: Hot Pot Republic

I samarbejde med Mikkeller slår Hot Pot Republic dørene op for en kinesisk specialitet, der skal få københavnerne til at spise sammen.

Det er ikke så tit at man går på restaurant for at komme de andre gæster ved. Typisk tager man konen, kæresten eller kollegaerne i hånden og hygger sig i sit eget lille selskab.

Men tager man et smut forbi Mikkeller-ejede Hyggestund i disse dage, så kan man opleve hvordan gæsterne omkring bordet virkelig kommer hinanden ved. 

For på Mikkellers morgenmadsrestaurant på Vesterbro kan man nemlig opleve den helt unikke kinesiske specialitet, Hot Pot, hvor restauranten Hot Pot Republic står for de varme gryder. 

 

– Det er en meget social og sund spise, og er også kendt som den kinesiske pendant til fondue som vi kender den herhjemme, bare uden al fritureolien siger kvalitetchef hos Mikkeller, Vibeke Yan Si Tan Larsen til KBH.dk. 

 

Hot Pot er ikke særlig kendt i København, men er ganske traditionel i sit hjemland Kina, hvor retten serveres på bordet i form af en todelt gryde med to forskellige supper i. 

– Der står et gasblus på bordet og så får man en gryde med en suppe, der er delt i to. Der er det i princippet en suppe i en spicy og ikke spicy variant, hvor man selv vælger sine ingredienser. Det er primært grøntsager, men der vil også både være blandet andet kød, fisk, tofu og andre asiatiske specialiteter på bordet, forklarer Vibeke Yan Si Tan Larsen til KBH.dk.

Derefter skal gæsterne selv tilberede de friske grøntsager og rå kød i den varme suppe.

 

Den varme suppe bliver serveret på et gasblus i en spicy og knap så spicy udgave. Foto: Hot Pot Republic

 

Derefter gælder det om at dumpe alt fra kød, fisk til alverdens grøntsager i gryden. Foto: Hot Pot Republic

 

 

Det koncept skal mange gæster lige vænne sig til, forklarer Vibeke Yan Si Tan Larsen: 

– Folk bliver i starten lidt usikre, da der kommer mange ting ind på en gang, og det er lidt forvirrende. Men så kommer tjeneren ned, og forklarer hvordan det hænger sammen, og hvad man skal gøre, og så tager det fart, og så synes folk at det er sjovt og rigtig hyggeligt, siger hun til KBH.dk. 

 

Indtil videre har hot pot været populær, da mange københavnere søger de lidt lettere og sundere alternativer, når de går ud og spiser, og for Mikkeller, som selvfølgelig leverer god øl til maden, er det sjovt at kunne byde folk indenfor til en anderledes oplevelse i januar.

Mange gæster har lige skulle vænne sig til konceptet, hvor man har skulle lave sin egen mad i den kogende suppegryde direkte ved bordet. Foto: Hot Pot Republic

 

 

– Vi synes det er fedt at kunne tilbyde københavnerne en ny og sjov oplevelse. Hot Pot Republic er meget passionerede omkring hvad de laver, og det synes vi er rigtig fedt og vil derfor gerne støtte op om dem, siger Vibeke Yan Si Tan Larsen til KBH.dk.

 

Det er nødvendigt at bestille bord på forhånd, men er man blevet nysgerrig på konceptet kan man se mere i videoen her: 

Hvad sker der: Mikkeller x Hot Pot Republic
Hvor sker det: Restaurant Hyggestund, Viktoriagade 6, København V
Hvornår sker det: Tirsdag 2. januar til og med onsdag 31. januar 2018. Fra klokken 17.30 til 22.00.

Efter en omgang hot pot kan man passende tage mod Indre By, hvor en ny ølbar snart åbner og kun serverer Godt Øl.