Torvehallerne skal ikke kun befinde sig ved Israels Plads, men også på Frederiksberg. Foto: Thomas Steen Sørensen

Snart kan endnu flere københavnere nyde godt af de lækre varer og hygge i Torvehallerne. Nu får borgerne på Frederiksberg deres helt egen udgave af det populære marked.

Delikate og lækre oste i lange baner.

Bugnende slagterforetninger, hvor kødet hænger på kroge i lange baner, og massevis af lækre specialvarer og friske grøntsager solgt direkte på torvet.

Torvehallerne i København har fundet et vellykket koncept, hvor at man kan finde alverdens fristelser og lækkerier, samt gode spisesteder, selvom at prislejet er i den høje ende. 

Men det skal ikke kun være københavnerne forundt, at nyde Torvehallernes fristelser, for nu skal borgerne på Frederiksberg også have mulighed for at kunne spadsere gennem boder og lækre forretninger, når Frederiksberg får deres egen udgave af Torvehallerne, skriver Frederiksberg Bladet. 

Den gode stemning og lækre butikker skal også være at finde på Frederiksberg. Foto: Thomas Steen Sørensen. 

Torvehallerne i Frederiksberg skal placeres på kommunens største plads bag rådhuset, hvor der i dag er parkeringspladser.

Bilerne skal i steder ned under jorden, lyder det fra arkitektfirmaet Hans Peter Hagens, der også står bag Torvehallerne ved Israels Plads. 

Frederikbergs egne torvehaller skal placeres på pladsen bag rådhuset. Foto: Google Maps 

– Vi skal bringe det bedste fra torvehallerne på Nørreport til Frederiksberg. Og pladsen bag Frederiksberg Rådhus er i bogstaveligste forstand et smørhul. Bilerne kommer under jorden og på overfladen forestiller vi os en smuk, levende markedshal og en udendørs træklædt torveplads med masser af de bedste råvarer, skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

Arkitekten bag de nuværende Torvehaller lover, at borgerne på Frederiksberg  

Politikerne på Frederiksberg Rådhus har nu sagt ja til en hensigterklæring om at bygge på grunden. Dermed er arbejdet sat arbejdet i gang med at planlægge, hvordan at torvehallerne på pladsen skal se ud i en såkaldt helhedsplan for området.

– Det her, kan give et fantastisk løft til Frederiksberg som oplevelsesby, samtidig med at vi får trafikken og parkeringspladserne ned under jorden. For mig er det vigtigt, at vi ikke ender med en stor granit plads, som på Israels Plads, siger Simon Aggesen (K) til Frederiksberg Bladet.

Det er dog kun første skridt mod det nye madmarked på Frederiksberg, så hvornår byggeriet kan påbegyndes er stadigvæk usikkert. 

PostNord i kæmpe bommert: Screeninger for kræft sendt til forkerte borgere – tusinder skal testes igen