Noma slår dørene op for velhavende madører i februar 2018. Foto: Shutterstock

Noma åbner i nye omgivelser i begyndelsen af næste år. Gæster kan allerede reservere bord fra torsdag, og en særlig gruppe får kæmpe rabat.

Danmarks mest kendte restaurant lukkede i slutningen af 2016 og har siden knoklet for at åbne i nybyggede lokaler med René Redzepi i spidsen.

Det var egentlig meningen, at Noma allerede skulle genåbne i 2017, men flere uforudsete udfordringer har forsinket byggeriet, som arkitekten Bjarke Ingels har tegnet. Nu skulle den dog være god nok: Verdens (måske) bedste restaurant åbner i nye omgivelser på Refshaleøen og med nye priser i februar 2018.

Noma åbner på Refshaleøen

Til forskel fra tidligere vil Noma nu opdele året i tre sæsoner med dertilhørende menuer. Første sæson har fisk og skaldyr som omdrejningspunkt. Derefter følger en sæson med fokus på planteriget, hvorefter en vildt- og skovsæson skal tiltrække gæster.

Prisen pr. kuvert stiger fra 2.000 kroner til 2.250 kroner eksklusiv drikkevarer. Men er man så heldig at være studerende, kan man slippe med at smide 1.000 kroner for maden inklusiv vin- eller juicemenu.

Der er dog kun gjort plads til fire studerende om dagen, så man skal være heldig for at få fingrene i en stol.

Har man pengepungen i orden, eller er man så heldig at være i besiddelse af et gyldigt studiekort, så begynder Noma allerede at tage imod bordreservationer i næste uge. 

Der er kun plads til 40 spisende gæster om dagen, så der kommer med garanti til at være rift om pladserne. Derfor gælder det om at sidde klar ved telefon torsdag 16. november klokken 16, hvor Noma begynder at modtage reservationer. 

Der er muligt at reservere bord til spisning mellem 15. februar og 29. april 2018.

Noma blev i 2014 kåret til verdens bedste restaurant for anden gang. René Redzepi har desuden åbnet Noma i både Japan og Australien. 

Tina parkede bilen på Vesterbro en mørk aften: Opdagede sammenkrøbet mand og reddede hans liv