Foto: Torvehallerne

Landets bedste variant af den velkendte blanding af varm rødvin, nødder og rosiner skal findes i Torvehallerne, der inviterer til DM i gløgg.

Nogle kan ikke foredrage smagen og konsistensen, mens andre elsker den varme drik, der giver ro hele vejen ned i kroppen. 

Når de voksne serverer gløgg, så skal der knald på kanelstængerne og rødvinen, og hvis man er særlig iderig, så laver man selvfølgelig sin egen version.

Og det er lige præcis de kreative gløggentusiaster, som Torvehallerne vil hylde, når de inviterer alle interesserede til det uofficielle danmarksmesterskab i gløgg. 

Det velduftende og velsmagende event, der løber af stablen søndag den 19. november, skal forkæle alle sanserne og sparke gang i julestemningen i hjertet af København.

Blandt deltagerne finder man sidste års sølvmedaljevinder, Vaffelbageriet fra Tivoli, der vender tilbage med en forbedret udgave af en mere klassisk gløggvariant. 

Torben og Ulrik fra Huks Fluks og Peder Oxes Kælder deltager med en gløgg, der i øjeblikket ligger og hygger sig på fade af fransk eg.

Der er varm gløgg til alle, så længe at der er gang i gryderne. Foto: Shutterstock

‘Brygmesterens Gløgg’ er titlen på gløggen fra firmabryggerne fra MAN Diesel og Turbo, der har brugt 5 år på at ‘forfine og forædle den til et niveau, så den nu fortjener et større publikum.

Ganerne skal forkæles med nye varianter af den klassiske juledrik. Foto: Shutterstock

De regerende gløggmestre fra Noorbohandelen vender selvfølgelig også tilbage og bringer denne gang et nyt take på julebryggen med en base af mjød og æbler.

Dommerpanelet, som deltagerne skal forsøge at imponere, består af Magnus Koefod, der er medejer af Michelin-restauranten Kadeau, Jacob Kocemba en prisvindende sommelier og tidligere indehaver af titlen, som verdens bedste tjener, samt manden bag Løgismose, Christian Grønlykke.

Hele herligheden starter klokken 12.30 ved Torvehallerne, og alle kan få lov til at smage de varme drikke, så længe at der er gang i gryderne. 

Eventet slutter klokken 14.30, når danmarks uofficielle konge af den varme rødvinsdrik skal kåres. 

Nu åbner det nye Noma: Disse københavnere får vild rabat