Lækker svømmehal på vej til det ydre Amager. Foto: GPP Arkitekter

I løbet af 2020 står en helt ny svømmehal klar til brug på Vestamager. Udbudsprocessen er overstået, og det vindende projekt er på plads.

Tårnby Kommune får snart en stor svømmehal, som ‘bliver fyrtårnet for Tårnby som idrættens kommune’. 

Vestamager Svømmehal bliver bygget på Vestamager Idrætsanlæg mellem Ugandaskoven og Vestamager Centret, og det første spadestik bliver taget i løbet af sommeren 2018.

Den nye svømmehal får et stort L-formet bassin med ti 25-meter-baner, hvor der også er indbygget fire 50-meter-baner. Det store bassin vil desuden indeholde en klatrevæg, en 1-meter-vippe og en 3-meter-platform. 

Derudover vil svømmehallen bestå af et ‘morskabsbassin’ med strandbred, skovudsigt og rutsjebane samt et varmtvandsbassin.

Større bassin. Foto: GPP Arkitekter

Mindre bassin. Foto: GPP Arkitekter

– Der vil også være mulighed for at klubber kan træne og i mindre omfang afholde konkurrencer. Svømmehallen vil leve fuldt op til både nuværende og fremtidige krav om blandt andet funktionalitet, attraktion og æstetik, oplyser Tårnby Kommune.

Ifølge kommunen er det en stor anlægsinvestering at bygge en ny og moderne svømmehal. Den samlede udgift løber op i 130 millioner kroner, men så bliver der til gengæld heller ikke gået på kompromis med kvalitet og faciliteter. 

–  Det er ambitionen, at der skal kunne tilbydes optimale rammer for såvel offentlig svømning, svømmeundervisning, ældresvømning og morskab.Vestamager Svømmehal bliver et elegant byggeri der er tilpasset omgivelserne – og som samtidig får en afslappet og rolig atmosfære, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Større bassin. Foto: GPP Arkitekter

Café. Foto: GPP Arkitekter

Det er G.V.L. Entreprise, der i samarbejde med GPP Arkitekter, Erik Nord Arkitekter, MOE rådgivende ingeniører og Aqua Teknik Brøndum har vundet opgaven med at bygge svømmehallen.

– Det er en utrolig god løsning, vi nu har valgt. Vestamager Svømmehal vil blive en del af et stort fritids- og idrætsområde med mulighed for en lang række aktiviteter. Stedet kommer til at appellere til en stor mangfoldighed af gæster og brugere. Vi får de optimale fysiske rammer for Vestamager Svømmehal kombineret med en helt unik arkitektur. Den nye svømmehal cementerer, at Tårnby som kommune er helt i front på det aktive kultur- og fritidsliv, siger borgmester Henrik Zimino om den nye svømmehal.

Borgere i Tårnnby Kommune kan frem til 22. november besøge Rådhushallen og se og læse mere om planerne. Efter 22. november kan udstillingen ses på Vestamager Bibliotek.

Sådan kommer Vestamager Svømmehal til at se ud udefra. Foto: GPP Arkitekter

Vinderen er fundet: Her får du landets bedste gløgg