Januar måned er lig med mange nytårsforsæt, der involverer fitnesscentrene i København. Man kan dog klare træningen på egen hånd, uden besøg hos et fitnesscenter.

I januar måned vil københavnerne tabe sig, leve sundere og motionere mere. Det sker år efter år, og det betyder samtidigt også, at der er et stort pres på fitnesscentrene i årets første måneder, hvor håbefulde motionister giver den en ekstra skalle, i forhold til, hvad de tidligere har gjort. Det er dog ikke alle, der er lige trygge ved at færdes i et proppet fitnesscenter, men til dem er der også et alternativ. København byder nemlig på fantastiske muligheder for gratis motion udendørs, hvor man enten alene, eller med andre, kan få opfyldt sit nytårsforsæt. 

Træningspavillonen

Rundt om i København, og faktisk i hele landet, kan man finde de såkaldte træningspavilloner. Træningspavillonerne består af træningsudstyr, der er placeret udendørs, og som er til fri afbenyttelse for alle. Træningspavillonerne der består af en række forskellige former for træningsudstyr, egner sig til både unge og ældre, da man til de fleste af øvelserne bruges sin egen kropsvægt som belastning. 

De unikke pavilloner findes flere steder i København, blandt andet ved søerne, ved DGI-byen og ligeledes på Frederiksberg. Områderne hvor træningspavillonerne er placeret giver også anledning til, måske at kombinere træningen med en løbetur i de skønne omgivelser. Der er altså rig mulighed for en god og varieret træning, hvor man når hele vejen rundt om kroppen. 

Skab dit eget ’fitnesscenter’

Medgivet, vintermånederne er ikke de bedste måneder at træne mere stillestående udendørs, men så snart forårsvarmen rammer hovedstaden, er det igen ideelt at hive sit træningsudstyr med ud. Har man en træningsmåtte og en træningsbold kommer man langt, og træningen kan nydes i flotte omgivelser som i Fælledparken, hvor fodboldkampe og andre motionister giver en fin ramme for at få lavet dagens gode gerning. 

Der skal ikke meget træningsudstyr til, før man kan opnå en god træning udendørs, og man kan gøre det hele alene, eller have en træningsmakker man ved, man fungerer godt sammen med, og få overstået strabadserne i fællesskab. Ideelle steder at lave udendørs motion er parker som Fælledparken og Kongens Have. 

Snør rulleskøjterne

Er man til den lidt mere alternative form for motion, der ikke kræver det store inden for træningsudstyr, men alligevel er god og sjov motion, er Friday Night Skate måske en mulighed. Fra april og to gang om måneden frem til september samles hundredvis af mennesker og rulleskøjter gennem de københavnske gader. Det er et fantastisk syn som forbipasserende, men endnu sjovere hvis man er en del af legen. 

Friday Night Skate er et godt supplement til motionsrutinen, men der skal nok mere til, end rulleskøjteløb to gange om måneden, hvis man virkelig vil i bedre form. Men suppleret op med gode øvelser med sit medbragte træningsudstyr i fælledparken, har man pludselig en god og varieret træning ved hånden, og man kan opnå de mål, man har sat sig for de nye år.