Spilleglade børn og voksne kan stikke næsen forbi Vesterbro Bibliotek og prøve kræfter med alle former for computer- og brætspil. Foto: Shutterstock

På lørdag byder Vesterbro Bibliotek og Kulturhus på masser af spilleglæde og popcorn, når der inviteres til en dag i spillets tegn.

Børn i alle aldre er vilde med det, hvad enten det foregår på iPad, Playstation eller computer.

Spil som Pokemon, The Sims og Super Mario har betaget både børn og voksne i årevis, og det vil Vesterbro Bibliotek og Kulturhus gerne slå et slag for.

Derfor afholder biblioteket nu på lørdag en spildag, hvor alle interesserede kan måde op og få stillet nostalgien eller lysten til at prøve nye spil. 

– Vi fokuserer på, at folk skal møde hinanden over det at spille sammen. Det kunne være at fire vildt fremmede mennesker mødtes over at spille et skydespil sammen, og det er sjovt både at se på og spille selv, siger Hans Skou, der er bibliotekar på Vesterbro Bibliotek og som arrangerer den fornøjelige spilledag.  

Og der bliver rige muligheder for at prøve både gamle og nye spil.

Ved hjælp af et samarbejde med den frivillige forening Geekcore bliver der sat et hav af forskellige spillekonsoller op og sågar gamle arkademaskiner, som man tidligere fandt på grillbarerne i 80’erne.

– Vi har også en meget kraftig computer sat op, så man kan prøve kræfter med et virtual reality-spil og et hav af konsoller gennem tidens løb, hvor vi har de største spil til stort set alle maskiner, som man kan tænke sig. Og så er det også vigtigt at sige, at jeg bestyrer popcornmaskinen, så der er gratis, varme popcorn til alle hele dagen, siger Hans Skou til KBH.dk.

Spilleglade børn og voksne kan mødes over computer- og brætspil nu på lørdag.  Foto: Spildag

På lørdag vil der være stort set alle former for computerspil og maskiner, som nørder i alle aldre kan give sig i kast med. Foto: Spildag

Hvis man ikke er til spil foran en skærm, så kan man i stedet prøve kræfter med alverdens brætspil, hvor spil fra flere københavnske biblioteker har fundet vej til Vesterbro. Og det er vigtigt at mødes på kommunens bibliotek og spille enten computerspil eller brætspil sammen, mener Hans Skou:

– Ligesom computerspil har bibliotekerne også udviklet sig, og vi dækker også digitale kulturprodukter, som computerspil jo er, og det er vi med til at formidle. Jeg synes, at vi trækker en tråd gennem historien og på tværs af generationerne med dette arrangement.

– Jeg har set mødre komme spurtende gennem lokalet for at vise arkadespil til deres børn, som de spillede i deres ungdom. Det er fedt og sjovt at være en del af, og så fokuserer vi jo meget på, at man kan spille spil sammen med andre, så vi får det sociale aspekt med, påpeger Hans Skou overfor KBH.dk.

Spildag foregår nu på lørdag, og det er gratis for alle at deltage.

Hvad sker der: Spildag
Hvor sker det: Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, Lyrskovgade 4, København V
Hvornår sker det: Lørdag 13. Januar fra klokken 10 til 17. 

Naturskøn park i 88 meters højde: Sådan kommer Amagers nye skiløjpe til at se ud