Den gamle mandskabsvogn er blevet bygget om til en mobil sauna. Foto: Butchers Heat

Der er dømt kolde gys og hyggeligt samvær i Islands Brygges mobile svedhytte, når dørene åbnes til varmen fra på søndag.

Det er sundt for blodomløbet, holder humøret oppe og giver et godt energiboost i en travl hverdag.

Der er mange grunde til at hoppe i baljen her i den kolde vintertid, og derfor har den mobile sauna Butchers Heat et særligt tilbud til dem, der vil prøve kræfter med den iskolde form for velvære.

– Københavnerne har fundet ud af, at sauna er rigtig hyggeligt, sundt, afslappende og en enormt god måde at være sammen på, fremfor blot at spise og drikke, som ofte er det, vi mødes omkring i vores samfund, siger Catrine Mannerup, der er ejer af den mobile sauna Butchers Heat.

Den mobile sauna har en fortid i militæret hos det danske frømandskorps og parkeres i løbet af vinteren forskellige steder ved Købehavns Havn, hvor der afholdes pop up-sauna og vinterbadning.

Første gang er på søndag, når den mobile sauna drøner til Islands Brygge.

– Man kan tilmelde sig sauna arrangementerne på hjemmesiden, og så kan man jo ellers tage en veninde, kollega eller et familiemedlem med.

– Selve eventet varer sammenlagt en time, hvor en gusmester laver tre saunagus-sessions med velduftende æteriske olier på de varme saunasten. Efter hver omgang serveres frugt, snacks og vand, og så er det tid til et forfriskende dyp i havnen, siger Catrine Mannerup til KBH.dk. 

Den varme gus og det kolde gys er populært i København, og Catrine Mannerup tror, at det blandt andet skyldes, at man kommer hinanden ved på en helt anderledes facon. 

Alle er velkomne til at kigge forbi og opleve det kolde gys og den intese varme. Foto: Butchers Heat

Mellem hver saunagus er der masser af vand og snacks. Foto: Butchers Heat

– Folk giver slip og lader bekymringerne flyve.

– Der er ingen devices i en sauna, så alle er til stede, og man er fælles om varmen og oplevelsen. Det bliver så intenst, at man er nødt til at lukke alt andet ude og bare koncentrere sig om varmen og sin vejrtrækning, siger Catrine Mannerup til KBH.dk. 

Butchers Heat afholder faste saunagus-arrangementer hver uge på henholdsvis Refshaleøen, Islands Brygge og ved Svanemølle Strand, og det koster 125 kroner pr. person at deltage. 

Nu på søndag finder det sted på Islands Brygge, hvor der stadig er ledige pladser. Det er også muligt at leje hele den mobile sauna og dens gusmester til private arrangementer.

Hvad sker der: Sauna og vinterbadning med Butchers Heat
Hvor sker det: Halfdansgade ved Islands Brygge
Hvornår sker det: 14. januar 14.30 og 15.30

Se info om andre arrangementer på Facebook og hjemmeside.

Mikkel fra Amager kom hjem til ubehagelig oplevelse i opgangen – nu advarer han andre i området