Der bliver kælet for smagsløgene, når Kjær Sommerfeldt serverer gratis gin. Foto: Kjær Sommerfeldt

Få inspiration til lækre cocktails eller giv den klassiske gin tonic et pift, når Kjær Sommerfeldt inviterer til gratis ginsmagning.

Det stikker helt rigtigt på tungen og efterlader en tør, men frisk smag af enebær og krydderier i mundhulen. 

Skal der serveres en let og lækker alkoholisk drink til nytår, så kaster mange blikket mod den engelske gin, der med sin karakteristiske smag kan nydes i alle mulige afskygninger og med alverdens tilbehør og smagsnuancer.  

Men hvis ikke at man gider at krydre sin gin tonic med den velkendte og klassiske citronskive, så kan man blive inspireret, når den københavnske vin- spiritushandel Kjær Sommerfeldt byder på gratis ginsmagning i morgen lørdag. 

Her kan man nemlig finde fornyet inspiration til sin gin tonic, da der åbnes op for nogle helt specielle typer gin og tonic: 

– Det bliver en fin variation fra det klassiske London Dry med en helt klassisk tonic vand, til en gin med en meget tung infusion, altså en gin og en tonic, der har tilføjet smag fra frugter under deres tilblivelse og har dermed meget mere sødme i sig. 

– Der er mange, der siger nej til gin tonic, fordi at de synes gin smager for meget af grannåle og er for bitter i smagen, men her vil der også være nogle, som virkelig oplever en anden smag i deres gin, siger Martin Hansen, der er produktchef og vinkonsulent hos Kjær Somerfeldt på Gammel Mønt 4 til KBH.dk.

Det er disse meget lækre, men også helt unikke typer af gin, som man kan forkæle smagsløgene med. Foto: Kjær Sommerfeldt

Der bliver knald på smagen i glasset, når Kjær Sommerfeldt byder på ginsmagning. Foto: Kjær Sommerfeldt

Faktisk vil der være tre helt særlige typer gin, der kan peppe den klassiske drink op til en festlig nytårsoplevelse.  

På disken vil man blandt andet kunne smage en gin lavet på hindbær, der går godt i spænd med en helt særlig tonic lavet på rosenbladekstrakt. Hvis man er mere til en syrlig-sød smag, så vil der også gin lavet på hyldeblomst med en middelhavsinspireret tonic, der indeholder smag af timian og appelsinskal.

Og så vil der endda være en dansk gin, der er lavet på en helt særlig facon:

– Det er en dansk gin, der hedder Elg gin, og den er faktisk lavet på en særlig facon. Den er destilleret på en metode, der kaldes Old Tom, der er en gammel metode at hjemmebrygge gin på. I gamle dage i London, der bryggede gud og hver mand i badekarrene rundt omkring, og det smagte så skidt, at man tilsatte sukker.

Det bliver også muligt at prøve kræfter med nye lækre typer af tonic, der smager helt anderledes end hvad man er vant til. Foto: Kjær Sommerfeldt

– Det fik navnet Old Tom, og i dag har producenterne taget den metode til sig og tilført noget sødme på den ene eller anden måde, og det giver en dyb og rig gin, forklarer Martin Hansen til KBH.dk.

Generelt er flere danskere blevet glade for den engelske spiritus, og følge Martin Hansen så er salget af gin mangedoblet de seneste to år.

Og det mener han, der er en særlig god grund til:

– Der er fri fortolkning, når det kommer til at lave forskellige varianter af gin tonic. Du kan simpelthen blande smagene og finde noget for enhver smag. Det er også en drink, som mange kvinder har taget til sig. Normalt er spiritus som rom og whisky til mænd, men her har mange kvinder virkelig taget friskheden og smagene til sig, siger Martin Hansen til KBH.dk.

Den gratis ginsmagning er åbent for alle fra klokken 14 til klokken 17 i morgen lørdag.

Hvad er det: Gratis ginsmagning hos Kjær Sommerfeldt
Hvornår er det: Lørdag 30. december fra klokken 14 til 17
Hvor er det: Gammel Mønt 4, København K

Fransk café byder på friske croissanter og tarte flambée med havneudsigt på Krøyers Plads