Skildpadde-cheesecake? Ja tak! Foto: Maja Harder

Maja Harder har været et smut forbi Kaf i Birkegade på Nørrebro, der serverer brunch og cheesecake på vegansk. Og smagen vinder, selvom kagerne er lavet med sunde alternativer til smør og sukker.

Blogindlæg af Maja Harder.

Let’s be honest. Selvom dadelkugler med lakrids, havtorn og hokuspokus er lækre nok, så er der altså stadig intet, der slår en cremet og uhyrligt syndig omgang gammeldags cheesecake.

Og selvom vi måske op til flere gange har udbrudt, at ‘det kan man slet ikke smage?!’, når vores sundhedsfokuserede moster fortæller, at kagen slet ikke indeholder noget mel eller sukker, så må vi nok indrømme, at man godt kan smage lidt forskel alligevel.

Det var i hvert fald min overvejende holdning, før jeg besøgte Kaf på Nørrebro. Her vrimler det med cheesecakes med både flødeskum og chokoladeskildpadde, som ser indbydende ud. Med hvad med smagen?

Foto: Maja Harder

Jeg bildte mig naivt ind, at jeg nærmest spiste slankemad, mens jeg smaskede de overdådige kager i mig. Man taber sig dog nok ikke af dem.

Men glutenfri og veganske er de – og sikkert også en del sundere end traditionel cheesecake. Både for kroppen og miljøet.

Kaf serverer de også en killer brunch. Både vegetarisk og vegansk. Men det betyder ikke, at der mangler noget. Hverken pølse, ost eller smør – heller ikke i den veganske udgave.

Foto: Maja Harder

Foto: Maja Harder

Efter at have smagt utallige plantebaserede oste er jeg kommet frem til den vemodige konklusion, at dét er noget, det veganske samfund har til gode at ramme pletskudsopskriften på.

Men! Den ost, der serveres på Kaf er alligevel det tætteste på ‘rigtig’ ost, jeg har prøvet. Og stor cadeau til dem for det.

Dog var den utvivlsomme vinder på tallerken caféens geniale kreation af vegansk smør.

Smørret på Kaf er én blød aroma af mandler, kokosolie og cashewnødder smeltet sammen til den mest luksuriøse creme, der er så smagfuld og tilfredsstillende, at den næsten er ved at slå dens originale animalske modstander.

Hvad sker der: Kaf
Hvor sker det: Birkegade 21, 2200 København N
Hvornår sker det: Mandag til fredag 08.30-17.30, lørdag 10-17.30, søndag 10-16

Foto: Maja Harder

Maja Harder er 25 år og har en master i medier og kommunikation fra London. Hun bor i København og elsker at gå på opdagelse i de mange spændende restaurant- og kulturoplevelser i byen. Hun skriver om sine opdagelser her og på majaharder.com.

Rufino Osteria: Pasta-himlen findes på Christianshavn

Sådan koger du det perfekte hårdkogte æg – vi har også et lille trick, så ægget ikke revner under kogning.