I den kombinerede cykelforetning og cafe kan man gøre en god handel eller hygge sig i afslappende omgivelser. Foto: Wecycle

En stor fadøl og en ny cykel, tak. På Islands Brygge smelter cykelforretning og hyggelig cafe sammen under samme tag i Wecycle.

København er en cykelby, og overalt cyklerne er dominerende i gadebilledet.

Hvad enten det er de hvide bycykler, mødrene på Christianiacykler eller de fartglade unge fyre på fixiebikes, så er der ligeså mange forskellige former for cykler, som der er cyklister på byens cykelstier.

Hvis man derfor drømmer om at skifte sin slidte jernhest ud med en smartere model, så er der hjælp at hente i forretningen Wecycle, der i starten af året åbnede på Islands Brygge.

Her kombinerer man nemlig en hyggelig og klassisk cafe med en cykelbutik, hvor der er alt hvad hjertet kan begære.

Der er rig mulighed for at købe en kold øl, en kop kaffe eller måske en spritny cykel. Foto: Wecycle

– Butikken er et oplevelseskoncept, hvor vi kombinerer kaffe og cykler. Vi har folk, der kommer og køber en kop kaffe og ender med at købe en cykel eller en reservedel. Vi har også folk, der kommer for at købe en cykel og ender med at sætte sig ned i cafeen, imens vi gør cyklen klar, siger Kristin Einarsdottir, medejer hos Wecycle, til KBH.dk.

Sammen med sin medejer åbnede Kristin Einarsdottir den første forretning i København i 2014, og siden har successen talt for endnu en butik, hvor den hyggelige cafestemning kan kombineres med cykler.

Der bydes på masser af lækker mad hos Wecycle. Foto: Wecycle

Og navnet Wecycle henviser til, at butikken også gør noget særligt for at genbruge og pust nyt liv i gamle cykler.

– Vi bygger selv cykler ved at opkøbe gamle cykler og cykelstel og modernisere dem til nye cykler, og vores kundekreds spreder sig vidt fordi vores udvalg af cykler, samt muligheden for at få sin cykel ‘custom made’ er til stede, siger Kristin Einarsdottir til KBH.dk, og understreger at det er alt fra damecykler, bycykler og til de klassiske racercykler.

 Det er dog også muligt for kunderne løbende opgradere deres cykel med nye reservedele eller måske en ny lækker saddel, når cyklen trænger til det.

– Vi har også mange unge kunder og studerende, der starter med en enkel og basic cykel, og når de så får nogle flere penge mellem hænderne, så kan de så løbende opgradere deres cykler med nye reservedele eller udstyr. Det har vi gjort en del af, siger Kristin Einarsdottir til KBH.dk.

Cafeen tilbyder masser af lækre retter, blandt andet en komplet morgenmad. Foto: Wecycle

På menukortet finder man alskens lækkerier i form af den klassiske kaffekort samt panini, salater, supper, snacks, økologisk øl og vin, kager, morgenmad, smoothies, og meget andet til at stille den lækre sult. Men Wecycle har store planer for butikkens fremtid.

– Lige nu kommer kunderne mest for kaffen og maden, og man også tydeligt se, at det er en café udefra. Det var sådan vi lagde planer for den nye beliggenhed på Islands Brygge.

– Men vi er stadigvæk ved at udvikle os, og vi vil gerne gøre et besøg hos os til en oplevelse, hvor vi også i fremtiden vil afholde cykelauktioner, koncerter og kunstudstillinger, siger Kristin Einarsdottir til KBH.dk.

Wecycle kan findes på Islands Brygge 21, og har åbent alle dage fra klokken otte om morgenen til klokken 20 (fredag til klokken 22 og lørdag fra 09-22)

Københavnsk streetfood-mekka genopstår på ‘Reffen:’ Så stort bliver det nye madmarked på Refshaleøen