Der venter gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige i Gemyses drivhus. Foto: Nimb PR

Der venter en helt særlig middag, når Gemyse i Tivoli inviterer ind i deres helt særlig drivhus.

Grøntsager er ikke altid det mest spændende at putte i munden.

I vintersæsonen er supermarkedets udbyd af grøntsager formet efter årstiden, hvor kål, knoldselleri og andre rodfrugter dominerer på hylderne.

Men sådan behøver det slet ikke at være.

For på restaurant Gemyse i Tivoli får grøntsagerne et helt nyt liv, når restauranten inviterer til helt særlige langsbordsmiddage i marts.

– Med langbordsmiddagene åbner vi restauranten for folk, der vil lidt mere. Vi vil godt starte en dialog ved bordet. Vi kommer helt tæt på gæsten, og noget af maden bliver tilberedt og anrettet foran gæsterne. 

– Der er lagt op til en særlig stund, hvor man kan blive forkælet. Som gammel spejder, synes jeg, det er vildt hyggeligt, at vi kan få lov at lave bål midt i København, lyder det fra Mette Dahlgaard, der er chefkok på Gemyse.

På tallerknen venter der en oplevelse med grøntsager udover det sædvanlige. Foto: Nimb PR

De eksklusive langbordsmiddage skal give folk lyst til at komme tættere på sidemanden under måltidet. Foto: Nimb PR

På langbordet består serveringen af mellem fem til otte retter afhængig af aftenens menu med tilhørende vine, kaffe og sødt

Her bliver der serveret de bedste økologiske råvarer samt lækre sager fra Gemyses sylte- og fermenteringskrukker. Og der er altså ikke tale om en omgang råkost eller kedelig quinoasalat. For på trods af at Gemyse ikke engang har været åbent i et helt år endnu, så har Michelinguiden anbefalet restauranten i sin seneste opgørelse af danske gourmetrestauranter.

Og det er en en vigtig anerkendelse for restauranten, lyder det fra chefkokken.  

Bag restauraten står chefkok Mette Dahlgaard, der er stolt af restaurantens seneste anbefaling. Foto: Nimb PR

– Jeg er pavestolt. Det er et flot skulderklap og noget at leve op til. Det er en god motivationsfaktor. Vi er meget fokuserede på vores gastronomiske niveau, men det er også vigtigt for mig, at Gemyse er for alle. Vi favner bredt, og det skal vi blive ved med, siger Mette Dahlgaard.

Det kræver bordreservation at deltage i de særlige middage, der afholdes den 2. og 3., 8., 9. og 10., samt 15., 16. og 17.  marts.

Prisen per kuvert starter fra 1.195 kroner per person, og indgangen til middagen foregår via Nimb Hotel, da Tivoli er lukket frem til 24. marts, hvor sommersæsonen starter. 

Kom ind og få Guinness og gratis fadøl, når Old Irish Pub slår dørene op fredag på Gråbrødretorv