På Boulebar kan man kombinere petanque med lækker fransk mad. Foto: Boulebar

På Boulebar i Indre by kan man opleve ægte fransk hyggestemning, når pentaque og lækker fransk mad kombineres.

Petanque er jo en klassisk fransk sommersport, som mange  af den lidt ældre generation har taget til sig.

Men sådan behøver det ikke at være, og defor kan Boulebar på Nørregade tilbyde et friskt take på den kendte sport.

– Det er jo kendt som lidt af en gammelmandssport, men der er faktisk mange lidt yngre, som begynder at tage sporten til sig. Så det er alt fra 18-årige hipstere til 55-årige mænd, samt børnefamilier, der nyder stemningen, siger Stine Rendrup, der er markedsføringsansvarlig hos Boulebar til KBH.dk. 

I lokalerne der tidligere var en del af Daells Varehus, er 1450 kvadratmeter blevet omdannet til et fransk slaraffenland med fint grus, samt masser af borde, hvor man kan nyde et godt glas samt alverdens franske specialiteter.  

Der bydes samtidig på masser af lækre franske delikatesser, som selvfølgelig kan kombineres med et spil. Foto: Boulebar

Her kan man eksempelvis købe sig til en middag samt et spil petanque, hvilket der er stor efterspørgsel efter.

– Alle kan spille mod hinanden, og amatører kan spille mod professionelle og vinde, fordi at man kan være heldig. Det er alt fra virksomheder og julefrokoster til familier, der kigger forbi, så der er rigtig mange, der bliver hooked af at mødes over et spil, siger Stine Rendrup.

Netop her i januar har Boulebar en særlig turnering kaldet National League, hvor man hver mandag kan troppe op med sit eget hold og spille mod andre.

Man kan hurtigt blive fordybet i et spil petanque på Boulebar. Foto: Boulebar

Turneringen varer i cirka 10 uger, og det mestrerende hold vinder en tur til Stockholm, hvor Boulebar i Sverige i august afholder en international festivalturnering, La Mayonnaise, hvor man kan spille mod de bedste hold fra andre lande.

Og muligheden for at mødes med venner, familie eller kollegaerne hver mandag er rigtig fedt for mange, der savner en fælles aktivitet.

– Folk synes, at det er rigtig fedt, da alle kan være med. Her kan man mødes over et spil, og så laver man noget sammen, uden nødvendigvis at spise og drikke sammen, som det oftest er, når man skal finde noget at hygge om med hinanden, siger Stine Rendrup til KBH.dk.

Turneringen National League starter på mandag d. 15 januar, og det koster 800 kroner at tilmelde et hold på mellem tre og seks spillere. Prisen inkluderer en frokost på husets regning for hele holdet på Boulebar.

Hvad sker der: National League
Hvor sker det: Boulebar Nørregade, Nørregade 18, København K
Hvornår sker det: Mandage kl 19.30, første gang den 15. januar.

Vovet kunstværk udsat for hærværk på Kongens Nytorv: ‘Det er bevidst sabotage’