Hotel d’Angleterre er et af verdens bedste hoteller ifølge det ansete rejsemagasin Condé Nast Traveler. Foto: Hotel d’Angleterre

Som det eneste hotel i Danmark er d’Angleterre blevet hyldet med en fin pris af det verdensberømte rejsemagasin Condé Nast Traveler.

De fleste danskere ved efterhånden godt, at Hotel d’Angleterre er noget helt specielt, men det er alligevel et skulderklap af de store, når fornemme internationale personligheder og institutioner retter øjnene mod vores lille land og nikker anerkendende. 

Det ansete rejsemagasin Condé Nast Traveler har netop udgivet deres ‘Gold List’ for 2018 med favorithoteller i hele verden, og danske d’Angleterre er med på listen som det eneste danske hotel i år.

Der er desuden kun to andre nordiske hoteller med på den eksklusive liste – de to ligger i henholdsvis Norge og Stockholm.

Det ikoniske femstjernede Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv i København er de internationale superstjernes foretrukne hotel i Danmark og fortsætter år efter år med at gøre sig bemærket og opretholde et omdømme som et luksushotel i topklasse. 

Foto: Hotel d’Angleterre

Foto: Hotel d’Angleterre

Foto: Hotel d’Angleterre

Blandt andet med den berømte og efterhånden traditionsrige juleludsmykning på facaden, som københavnere og besøgende flokkes om hotellet for at beskue hvert år i december. 

Men Hotel d’Angleterre er ikke kun blevet nævnt af Condé Nast Traveler som et af deres favorithoteller i verden i 2018.

Restauranten Marchal, der ligger på hotellet, modtog i begyndelsen af 2017 prisen Andrew Harpers Grand Awards og kom på listen over de bedste hotel-restauranter i verden.

– I en mad-gal by som København skal en hotelrestaurant være i helt enestående for at tiltrække gæster, der ikke bor på hotellet. Michelinrestauranten Marchal har haft succes takket være den sofistikerede menu med retter af kokken Andreas Bagh, skriver Andrew Harper i begrundelsen.

Hotel d’Angleterre blev grundlagt af Jean Maréchal i 1755 og er tegnet af arkitekten Vilhelm Dahlerup.

Foto: Hotel d’Angleterre

Foto: Hotel d’Angleterre

Foto: Hotel d’Angleterre

I de efterfølgende år var det verdensberømte hotel igennem flere svære perioder, da det blandt andet brændte ned til grunden i 1795 og senere røg på tvangsauktion. 

I begyndelsen af 1900-tallet brændte det for anden gang, og under krigen blev det beslaglagt af tyskerne. I dag er hotellet som bekendt i sikre hænder og – hvis man skal tro Condé Nast Traveler – et af de bedste i verden.

Blandt de berømtheder, der har overnattet på Hotel d’Angleterre, er blandt andre Grace Kelly, Søren Kierkegaard, Johannes Møllehave, Ozzy Osbourne, Metallica, Prince, Madonna, Whitney Houston, Britney Spears, Oprah Winfrey, Michael Jackson og H.C. Andersen. 

Foto: Hotel d’Angleterre

Kom i østersskole i Torvehallerne: Lær at håndtere de delikate krabater