På østerskolen i Torvehallerne kommer man helt tæt på de anderledes skaldyr. Foto: Torvehallerne Hav

Det skal ikke være en kamp at åbne en østers, og derfor inviterer fiskeforretningen Torvehallerne Hav til østersskole.

Der er ufatteligt mange, der er kommet galt afsted i tidens løb.

Der skulle lige åbnes et dusin østers som en lille forret inden middagen, men pludselig smutter kniven ind i hånden.

Så svært behøver det slet ikke at være, og derfor inviterer fiskeforretningen Torvehallerne Hav til østersskole hver fredag, hvor man kan prøve kræfter med de genstridige havdyr.

– Vi startede østersskolen, fordi at vi jo hver dag åbner ufattelig mange østers, og så kunne vi godt tænke os at lære vores kunder mere om østers, og det at åbne dem, siger fiskehandlerelev i Torvehallerne Hav Simon Maansen til KBH.dk.

I fiskeforretningen Torvehallerne Hav sælger de hver dag otte forskellige typer østers, og i morgen kan man komme helt tæt på de meget forskellige havdyr.

På østersskolen lærer man at kende forskel på østers og smage nye nuancer i den specielle delikatesse. Foto: Torvehallerne Hav

– Der er altid tre forskellige østers, som vi lærer lidt om på østersskolen. Vi vælger et par forskellige østers, og det plejer at være Bretagne og Gillardeau østers blandt dem. Her kan man tydeligt se og mærke forskel og se at Gillardeau-østers er lidt mere fede og nuanceret i smagen, siger Simon Maansen til KBH.dk.

En østers er nemlig ikke bare kun et skaldyr, men mange forskellige, der kan varierer meget i pris, smag og omfang.

– De allerdyreste vi sælger, er de danske limfjordsøsters, der koster 45 kroner stykket og er på størrelse med en hånd. Men der er stadig nogle, der bestiller et helt dusin af dem på restauranter, fordi de samtidig er så lækre, siger Simon Maansen. 

Alle gæster får tre forskellige østers, som de skal forsøge at åbne og spise. Foto: Torvehallerne Hav

Det kræver lidt håndelag at komme ind til de lækre østers bag den hårde skal. Foto: Torvehallerne Hav

På østersskolen  får alle deltagere en grundig introduktion i de forskellige østerstyper og sikkerheden er der også godt styr på.

– Alle får en kniv og et viskestykke, og lærer hvordan de skal holde om en østers, så hvis kniven smutter, så går kniven i viskestykket i stedet for. For man fat i en dårlig østers, så kan man dufte det lige med det samme, at det dufter af ammoniak, understreger Simon Maansen til KBH.dk.

Det koster 100 kroner at deltage i østersskolen, og det dækker tre østers og et glas bobler.

Hvad sker der: Østersskole hos Torvehallerne Hav
Hvor sker det: Torvehallerne, Israels Plads, København K    
Hvornår sker det: Hver fredag fra klokken 18.30 til 19.30

Kom helt tæt på myten: Havfrue dykker ned i akvariet på Den Blå Planet i januar