På søndag kan du få en tiltrængt pause fra hverdagen, når Nordisk Film inviterer alle i biffen for en flad 50'er. Foto: Shutterstock

I weekenden kan du komme en tur i biografen til en pris, der leder tankerne hen på gamle dage. På søndag afholder Nordisk Films nemlig Store Biografdag, hvor en billet kun koster en flad 50’er.

Det er ikke altid, at man har tiden til at opleve noget nyt, når julen står for døren. 

Med adventshygge, julefrokoster og familiebesøg kan det være tiltrængt at trykke på pauseknappen og smutte en tur ind i biografmørket i et par timer. Hvad er bedre end popcorn og en god film?

I weekenden har du en god undskyldning for at stikke af fra det hele, når du på søndag 3. december kan købe en billet til alle Nordisk Films biografer for kun 50 kroner i anledningen af ‘Store Biografdag’.

 – Biografen er så populær, fordi at det er en social ting, og vi vil gerne have, at folk kommer mere ud sammen og deler nogle oplevelser. Her kan prisen på billetten være et incitament til at få flere til at gå i biografen i denne tid, siger Vibeke Pallisgaard Wolfsberg, der er kommerciel direktør i Nordisk Film Biografer til KBH.dk.

På søndag er alle billetter sat ned til 50 kroner, og det er uanset hvilken film eller forestilling, du vælger at indløse billet til i løbet af dagen.

– Folk har taget enormt positivt imod Biografdagen, og i år har vi valgt at ligge det i starten af december. Vi kan se, at folk prøver at gå ind og se film, som de måske ikke lige vil nå normalt, og det håber vi også på søndag, siger Vibeke Pallisgaard Wolfsberg.

I København er folk generelt lidt mere flittige til at gå i biografen end i resten af landet. Men uanset om man er sjælden gæst eller filmnørd, så kan dagen også byde på nye oplevelser i flere københavnske bigrafer.

– I københavnsområdet har vi åbnet Supreme-salen i Lyngby, hvor at sæderne kan lægges ned og salen er opgraderet med bedre billede og Dolby Atmos lyd for en gennemgående totaloplevelse. Det koster normalt lidt mere at købe billet til den sal, men på søndag koster det også 50 kroner, siger Vibeke Pallisgaard Wolfsberg.

For ægte film-feinschmeckere byder dagen også på visninger af ‘Mordet i Orientexpressen’, der vises i det særlige 70 milimeter-filmformat i Imperial i København.

Det særlige filmformat giver et bredere og mere detaljerigt billede i biografsalen, og det har flere biografgæster taget godt imod. 

– Vi viste tidligere filmen ‘Dunkirk’ i det format, og det var en stor succes. Imperial er en af de få biografer i landet, der har udstyret og stadig kan vise film i det format, siger Vibeke Pallisgaard Wolfsberg til KBH.dk.

Uanset hvilken film man vælger, så vil der være noget for enhver smag, og Vibeke Pallisgaard Wolfsberg lover, at biograferne lægger sig i selen for at levere en god oplevelse:

– Vi kan se, at der allerede nu er solgt rigtig mange billetter til dagen, og vores personale glæder sig så meget og er spændte på at byde biografgæsterne indenfor, siger hun til KBH.dk.

Kom til det ultimative ‘Ringenes Herre’-maraton med middag og åben bar i Cinemateket