Foto: Shutterstoc

Er du lige flyttet til København, så giver vi dig her fem tips til steder, du bør besøge hurtigst muligt.

Med adresse i København er der nogle steder, du bare ikke må gå glip af, og som aldrig skuffer, lige meget hvornår og hvor ofte du besøger dem. Har du netop erhvervet dig en lejebolig i København, er det bare med at komme afsted.  

Tivoli

Verdens næstældste forlystelsespark med forlyster for både små og store. Det Gyldne Tårn, Den Gamle Rutsjebane og radiobilerne er med til at gøre Tivoli til et rent slaraffenland for børn og barnlige sjæle. Hvis ikke forlystelserne er nok, er det også muligt at prøve lykken i en af de mange boder med præmier til de dygtige og heldige.

Ud over sine forlystelser byder Tivoli også jævnligt på koncerter, teaterforestillinger og her i december måned naturligvis også det årlige julemarked. Tivolis mange gode spisesteder tilbyder en perfekt afslutning på en begivenhedsrig dag. Tivoli er også en æstetisk perle med stor blomsterrigdom og mange smukke lys i denne mørke tid. 

Christiania

Fristaden er en af de mest kendte turistattraktioner. Ikke bare i København, men i hele Danmark. Christiania er beliggende på Christianshavn og blev oprindelig grundlagt af autonome, som ville have deres eget sted i København. Fristaden udgør et alternativt samfund, hvor intet er, som man kender det.

Christiania er også meget frisindet i forhold til for eksempel hash. Hashhandlen på Pusher Street har ofte været genstand for politiaktioner. Omtrent 1.000 mennesker er bosat i fristaden, som årligt besøges af mere end en halv million gæster. Boder, gallerier og madsteder giver yderligere næring til den autentisk oplevelse af fristaden. 

Nyhavn

Det gamle havnekvarter med smuk og særegen arkitektur og huse i alverdens farver. Alt sammen omgivet af Christian V’s kanal, som løber gennem hele Nyhavn. Restauranter, caféer og barer danner ramme om et pulserende liv døgnet rundt. Den perfekte scene for en romantisk aften med din kæreste. Bl.a. har statsministeren bolig netop her i Nyhavn.

Den Blå Planet

Hvis børnene også skal have en på opleveren, så er Den Blå Planet et godt bud på en dagstur. 20.000 havdyr fordelt ud over bassiner på samlet set 12.000 m2. Akvarieriet er beliggende i Kastrup på Amager og indhyller gæsterne i en havinspektion uden lige. Er dine børn dyreinteresserede, så er Den Blå Planet helt klart et sted, der vil hæve jeres popularitet efter et besøg.  

København Zoo

Endnu en børnevenlig attraktion. Elefanter, flodheste, løver, isbjørne og mange flere forskellige dyr er klar til at underholde de mindste dagen lang. Kom med til fødsler, fodringer og meget mere. I Børnezoo kan I også få lov til at klappe dværggeder og se hestene blive trænet.

Har du lyst til at komme ud i bylivet og opleve København og alle dens seværdigheder uden at blive forstyrret, så behøver du måske en babysitter. Klik ind på MinBabysitter og find en babysitter i København. Der er helt sikkert en rar person, som vil tage sig af jeres unger i et par timer eller en dags tid. 

Der er også masser af kollegieværelser, der venter på at få sig en lejer i København på siden findkollegie.