Foto: Shutterstoc

I løbet af den seneste årrække er næsten halvdelen af alle ægteskaber i Danmark gået i stykker. I 2014 blev der således påvist det højeste antal skilsmisser i Danmark nogensinde med mere end 19.000 skilsmisser.

Når halvdelen af alle mennesker bliver skilt, så betyder det i praksis, at halvdelen af dine gifte vennepar på et tidspunkt vil vælge at gå fra hinanden!

At være i parforhold er noget af det dejligste to mennesker kan have sammen. Det er nærværende, varmt og intimt. Desværre vidner statistikken over skilsmisser om, at der også er rigtig mange udfordringer.

Der er mange udfordringer for den svære kærlighed

Der kan være rigtig mange former for knas i parforholdet. Typiske udfordringer er utroskab og jalousi. Ellers perfekte par kan også opleve, at gnisten bare går ud. Dette kan medføre, at to personer, som ellers elsker hinanden, kan komme til at føle sig fremmedgjort overfor hinanden. I sidste ende kan dette føre til konflikter og et brud i parforholdet.

Utroskab er en af de udfordringer, som er mest skadeligt i parforholdet. Hvordan kan forholdet dog nogensinde blive som det var, når nu tilliden een gang er blevet brudt? Der kan dog være mange grunde til, at både mænd og kvinder har et sidespring. Det er typisk ikke sort og hvidt. Rigtigt er det dog, at utroskab ødelægger mangen et forhold.

Ligeså ødelæggende og uproduktivt for et forhold, som utroskab er, kan jalousi dog være. Jalousien er den evige frygt for at miste partneren. Dette kommer til udtryk ved, at den, som er jaloux, prøver at kontrollere sin partner. Jalousi bunder typisk i dyb usikkerhed og ofte i lavt selvværd, hos den, som er jaloux. Manglen på tillid og den konstante følelse af mistro er ikke noget sundt fundament at bygge et forhold på.

En anden udfordring i parforholdet opstår, når manden og kvinden har forskellige forventninger til det at være i et forhold sammen. Ofte kan den ene part komme til at tage den anden part for givet og ikke fokusere nok på partneren i dagligdagen. Dette kan skabe en situation, hvor den part ikke føler sig nok værdsat, hvilket i yderste konsekvens kan føre til utroskab og forholdets endeligt. Der er mange skær at navigere. Hvis man er helt ude i torvene over et parforhold, som er ved at kuldsejle, så er det vigtigt at få hjælp.

Parterapi kan hjælpe til at bevare parforholdet

En af de bedste måder til at bevare et sundt forhold til den man elsker er gennem kommunikation. Hvis både man som mand eller kvinde kan åbne op overfor modparten og tale om, hvordan vi har det i forholdet, så skal det nok gå altsammen. 

At åbne op og tale om sine følelser og de ting, som trykker, er dog ikke noget, som falder lige naturligt for alle. Derfor kan det være godt med en god parterapeut, som er trænet i de svære samtaler. Særligt omkring de større danske byer er der mange forskellige terapeuter. Nogle af disser er specialiseret i parterapi. Hvis du bor i københavnsområdet, så find hjælp i København og begynd at arbejde på problemerne med en parterapeut.

Parterapi med en parterapeut kan være en rigtig god ide, hvis man virkelig vil kæmpe for forholdet med sin bedre halvdel. Det er nemlig ikke altid, at det bare er nok at tale om tingene derhjemme over middagsbordet. Nogle gange er det godt at få en neutral tredjepart ind, som endda er trænet i at håndtere de forskellige konflikter, som kan opstå i parforholdet.