Nytårsaften er årets største fest. Der er store forventninger. Ovenpå julens stramme program kan det være en presset opgave at arrangere den perfekte nytårsfest.

Vi giver dig her 5 tips til at få din fest til at blive den fedeste fest i år – uden stress og jag. Kodeordene er at være forberedt i tide og få gæsterne til at bidrage, så det bliver en overkommelig opgave.

Det er let at være gæst til nytårsaften, men som vært kan det være en uoverskuelig opgave til at begynde med. Fortvivl dog ikke. Med et par huskeregler skal du nok få styr på det vigtigste til din nytårsfest – såsom mad, pynt og budget. Nytårsmenuen er især et højdepunkt for enhver nytårsfest, her kan du gøre planlægningen langt nemmere for dig selv ved at bestille maden. nemlig.com byder blandt andet på bæredygtige og økologiske nytårsmenuer til hele familien. Og lad os så komme i gang med at skabe den helt særlige nytårsstemning.

 Tip 1: Hold en fest med plads til alle dine gæster

Start med at vurdere, hvor mange du har plads, hvis du holder festen hjemme. Først derefter skal du invitere dine gæster. Der er absolut ingen gæster, der ønsker at sidde fastklemt til nytårsaften. Du skal kraftigt overveje, hvis du er kommet til at invitere for mange, om festen skal holdes et andet sted. Vurder allerede nu, hvor mange du skal invitere, kontra den plads du har at gøre med. Se om du kan omarrangere din stue eller alternativt holde festen hos en af dine venner fra gæstelisten.

 • Hold festen i et hus eller en lejlighed med god plads
 • Du har et køkken, hvor der er rigeligt med service, glas og tallerkner. 

Tip 2: Bestil nytårsmenuen udefra og spar tid og penge

Nytårsmaden er hovedingrediensen til en vellykket nytårsaften. Du kan vælge at stå for al maden selv, men specielt her kan du virkelig spare tid til at fokusere på at skabe en festlig aften. Der er allerede nu et kæmpe udvalg af virksomheder, som leverer drikkevarer, hele menuer og forretter til nytår. Har du behov for lidt inspiration til forretterne, så har nemlig.com en masse lækre opskrifter og økologiske råvarer, du nemt kan bestille og få leveret til døren tidligt på nytårsaftensdag.
Læg et budget inden du fastsætter menuen. Så ved du, hvor meget I har til hver enkelt del af festen. Køb de forskellig retter udefra, hvor det giver mening for dig og din planlægning.

Her er listen:

 • Appetizere til dronningens nytårstale
 • Forret og mellemretter
 • Hovedret med tilbehør
 • Drikkevarer til under og efter middagen
 • Dessert, frugt, eventuelt ost
 • Kransekage og champagne
 • Kaffe og eventuelt natmad

Tip 3: Få gæsterne til at bidrage med champagne

Lad være med at stå for det hele selv. Hvis du har brug for hjælp, så bed gæsterne om assistance. Champagne kan være en dyr omgang. Det er altid svært at vide, hvor meget folk drikker, og om de foretrækker tør eller sød champagne? Derfor kan du bede hver gæst om at tage en flaske med.  Med gæsternes ekstra flasker, så får I en imponerende udvalg bobler. Og gæsterne vil også føle, at de har bidraget til festen. Win/win.

 • Bed hver gæst eller par om at tage en flaske med

Tip 4: Vær sammen om ompyntningen og forbedredelserne inden festen

Gør dagen til noget særligt og hyggeligt i stedet for al den stress. Start festen ved at invitere få udvalgte gæster et par timer før festen. Sammen kan I forberede borddækningen og nytårspynten. Derudover kan de også være med til at forberede drikkevarerne. Opstil f.eks. en bar, hvor I kan lave isterninger, putte øl, den medbragte champagne og vand på køl, etc.

 • Invitér et par særlige gæster til at hjælpe med at starte festen tidligt

Tip 5: Husk at slappe af til festen og lad gæsterne skabe den gode stemning

Festen er en succés. Masser af glade gæster og god stemning. Men det er også vigtigt, at du selv får mulighed for at slappe af. Du skal have styr på den overordnede agenda, men du kan f.eks. placere en seddel under hver gæsts tallerken med en opgave, som de skal udføre i løbet af aftenen. 

 • Giv hver gæst en opgave i løbet af aftenen

Vi håber, at du kan bruge ovenstående tips. Godt nytår!