Julemarkeder er noget af det bedste ved december! Foto: Shutterstock

Kalenderen viser langt om længe december, og derfor er det tid til at geare ned og besøge de sjove og hyggelige julemarkeder, der findes over hele byen.

Der findes ikke noget bedre end fornemmelsen af ægte julestemning, der er uundgåelig at mærke, når man bevæger sig rundt i København i december måned.

På brokvarterene hænger julelyskæderne i buer, mens D’Angleterre og Magasins facader er pyntet smukt op og lyser så fint om aftenen.

Men skal man for alvor i rette stemning, så er det et must at besøge et af byens mange julemarkeder, der har meget forskelligt at byde på.

Jul i Kødbyen
Allerede denne weekend kan man drøne med sine modeinteresserede venner eller familie i Kødbyen, hvor der lørdag og søndag bydes på varm gløgg ved boderne og nybagte kager, når boderne åbner fra klokken 10 til 18.

I boderne bydes der på lækre designvarer fra Lisa Grue, Summer Will Be Back, Mai-Britt Amsler, MeyerLavigne, Sille Knotte, Anna Taws, Fie Sahl og Sabine Brandt.

Der bliver masser af julepynt til træet på byens forskellige julemarkeder. Foto: Shutterstock

Der er gratis entre, og boderne tager både MobilePay og kontanter.

Hvor: Slagterhusgade 44, København V
Hvornår: 2. og 3. december klokken 10-18.

Jul i Fristaden
Det mest eksotiske marked nord for Alperne. Sådan lyder beskrivelsen af Christianias nærmest legendariske julemarked i Den Grå Hal, hvor man kan købe indisk pynt og nips, lækre pandekager og folkeaktier til støtte for Christianias selvstyre.

For de modige findes der også natursæber og andre økologiske hudplejeprodukter. Julemarkedet på Christiania starter 9. december og slutter fire dage inden juleaften. Der er åbent alle dage fra 12-20.

Christiania byder på alle slags hjemmelavede julefristelser. Foto: Facebook

Hvor: Den Grå Hal, Refshalevej 2, København K
Hvornår: 9. til 20. december klokken 12-20

Jul med masser af øl
Carlsberg har siden 1847 været ensbetydende med øl brygget på ægte bayersk maner, og den stolte øltradition er stadigvæk til at opleve i Carlsbergbyens julemarked, der finder sted ved Bryggergården på Valby Bakke.

De to første weekender i december lukkes der indenfor til en oplevelse med kolde bajere i form af velskænket øl fra Jacobsen og Annex Bryggeri. Desuden bydes der på mad fra Social Foodies, lækker kvalitetshonnig fra Bybi og Pelsmanden kommer også og sælger en muffedise eller en pelshat.

Det klassiske julemarked mellem Højbro Plads og Strøget byder på alle slags fristelser. Foto: Shutterstock

Hvor: Gamle Carlsberg Vej 11, København V
Hvornår: 1. til 3. december og 8. til 10. december klokken 10-17.

Jul i Havnen
Julen tyvstarter i Nyhavn, hvor boderne har haft åbent det meste af november. Der er dog stadigvæk masser af gode varer i boderne, hvor der også bydes på pelsvarer og julepynt i lange baner.

Det kan være svært ikke at blive fristet af en nisse eller lidt lækkert julepynt i boderne og det er der heldigvis også masser af hele vejen ned langs havnekajen.

Hvor: Nyhavn, København K
Hvornår: 10. november til 23. december søndag-torsdag 10-19 og fredag-lørdag 10 til 20

Jul med H.C. Andersen
En klassiker blandt julemarkederne findes Amagertorv, hvor der virkelig hygges i midten af København. Her kan børn og barnlige sjæle møde julemanden, mens der altid er varm gløgg og æbleskiver til at stille sulten og hyggetørsten for de voksne ganer.

Hvor: Nytorv, København K
Hvornår: 17. november til 22. december kl. 11 til 19

Konkurrence: Vind en tur i Tivoli og to billetter til julemusicalen Elf