Refshaleøen byder på både mad, action og wellness. Foto: Paintball

Refshaleøen er ikke blot et gammelt industrikvarter. Øen er nemlig blevet et sandt slaraffenland for mad, kultur og oplevelser af enhver art.

Refshaleøen er ikke for de sarte.

Det er meget muligt, at øen stadigvæk blandt mange københavnere er kendt som et gammelt industriområde, hvor B&W værftet lå.

Men i dag byder Refshaleøen på meget mere, og hvis du skal udforske øen, så kommer der her fem ting, som du absolut skal se eller prøve på Refshaleøen.

1. Vild action på Europas største paintball-arena
Det kan godt mærkes, når man bliver ramt, og når først masken sidder fastspændt foran øjnene, så banker hjertet i topfart, mens det klør i fingerne for at skyde som en vanvittig.

Når først at man gør sig klar til at spille paintball, så venter der en helt særlig oplevelse i Paintball Arena på Refshaleøen.

Her finder man Europas absolut største bane til den hæsblæsende sport, hvor det gælder om at få ram på fjenderne og undgå selv at blive ramt af de små farvepartroner. Om man ligger på lur og forsøger at plaffe de andre på lang afstand, eller om man tonser frem og giver åben ild, så er der garanti for at man får hjertebanken og sved på panden. 

Det er hæsblæsende intenst at spille paintball, og man får med garanti sved på panden. Foto: Paintball

Man skal dog ikke være nervøs, hvis man er bange for at blive ramt. Den hæsblæsende sport på banen har sikkerheden i højsædet, da alle deltagere får udleveret masker, handsker og en renvasket dragt til at beskytte kroppen. Desuden har man også altid en personlig instruktør til rådighed. Og så gælder det ellers bare om, at slå sig løs og fyre kanonerne af.  

2. Saunafestival
Hvis man først har fået sved på panden efter den hæsblæsende omgang paintball, så byder Refshaleøen også på noget mere afslappende aktiviteter. En af de mere rolige af slagsen, er den årlige Saunafestival, der finder sted i midten af marts på Minefeltet.

Man kan blandt andet prøve kræfter med vildmarksbade på Saunafestivalen. Foto: Sauna Event

Her kan man sidde og nyde et varmt vildmarksbad under åben himmel, prøve kræfter med saunagus eller opleve en ægte vildmandssauna i de mange saunatelte, der står i Minefeltet, der bliver omdannet til en hel saunalandsby. Man skal dog ikke være særlig sart, hvis man vil prøve kræfter med den ægte saunaoplevelse. Det er nemlig valgfrit om man bruger badetøj, eller lader det hele hænge til frit skue.

3. Gourmetmad i verdensklasse
Refshaleøen byder også på indtil flere gode madoplevelser, men en oplevelse tager nok prisen som den allermest ekstravagante for både ganen og tegnebogen. Verdens allerbedste restaurant, Noma, slår nemlig dørene op efter en længere tids pause, hvor chefkokken Rene Redzepi har åbnet restauranter i Japan og Australien for at prøve helt nye retter af.

 

Noma slår dørene op for velhavende madører i februar 2018. Foto: Shutterstock

Det er dog ikke bare lige sådan at få bord, da restauranten tidligere har afvist den amerikanske præsident Barack Obama, da han besøgte Danmark. Derfor skal der bookes i god tid forvejen, hvor en menu i øvrigt koster 2.250 kroner per person.

4. Streetfood til enhver smag
Hvis ikke pengepungen helt rækker til en tur på Noma, så er der også håb for en lidt mere uformel madoplevelse på Refshaleøen. Folkene bag Copenhagen Street Food har nemlig kigget hårdt og længe efter et nyt spot, der nu næsten er klar til at åbne et spritnyt madmarked under navnet ‘Reffen’ til de københavnske ganer. Her er valget faldet på området ved det gamle maskinværksted ved B&W-værftet, hvor der skal være madboder både inde og ude.

Madmarkedet er netop ved at tage form nu, og åbner efter planen til maj.

5. Lidt til at stille tørsten
Om man er til gourmet eller streetfood, så skal man under alle omstændigheder slukke tørsten, og hvad er mere passende end en forfriskende kold øl under solens stråler. Her står bryggeriet Mikkeller klar til at skænke den ene kold bajer efter den anden i deres helt egen bar Mikkeller Baghaven på Refshaleøen.

Her kan man smage sig igennem de bedste øl, som Mikkeller kan byde på, og her skal det nok være muligt at slukke tørsten. De rustikke omgivelser gemmer nemlig på 12 egetræsfade, hvor mellem 3-7000 liter øl ligger og hygger sig. Så der er med garanti øl til enhver smag. 

Haven Festival er klar til Refshaleøen næste sommer: Første 12 navne afsløret