Der venter tre gange så meget plads, 100 madboder og nye kreative værksteder, når Reffen slår dørene op til maj. Illustration: Reffen

Efter successen på Papirøen er Copenhagen Street Food klar til sommer med et nyt og endnu større madmarked på Refshaleøen.

Der var alverdens lækkerier under samme tag, og hvad enten man sultede efter pasta, en økologisk hotdog eller en burger med krabbekød, så var det muligt at finde den helt rigtige streetfood til at stille sulten.

Papirøen og Copenhagen Street Food blev hurtigt kendt som stedet, hvor der ventede gode madoplevelser i uformelle rammer i det gamle papirhaller, hvor hovedstadens papiraviser i sin tid blev trykt.

Men da Papirøen nu skal bygges om og danne ramme for et spritnyt vandkulturhus, så bliver madmarkedet i stedet flyttet til Refshaleøen.

Her har folkene bag Copenhagen Street Food valgt at placere deres seneste madmarkd ‘Reffen’, hvor at madboderne igen skal lange utallige retter over disken, når markedet åbner til maj.

Markedet kommer til at ligge ved den gamle B&W grund, og med 10.000 kvadratmeter bliver det nye streetfood marked tre gange større end Copenhagen Street Food på Papirøen.

Lejekonktrakten lyder denne gang på 10 år, så så der vil være god  tid til at gå på opdagelse i de cirka 100 madboder, der skal stå i området.

På Reffen er området delt op i tre zoner: Maskinværkstedet er den gamle hal, hvor der vil være overdækket og byde på en masse køkkener og siddepladser til de besøgende, der søger ly og læ for elementerne. Her bliver der plads til over 1100 besøgende.

Markedspladsen åbner efter planen ti maj, hvor boder vil stå klar til at sælge mad og drikke, mens gæsterne går rundt blandt containerne i området. Illustration: Reffen

Til august slår maskinværkstedet dørene op, hvor der vil være indendørs madboder og plads til over 1100 gæster. Illustration: Reffen

Området bliver samlet set tre gange så stort som Papirøen. Illustration: Reffen

Udenfor venter der to nye zoner: Markedspladsen, der bliver en rustik containerby, hvor gæster bevæger sig rundt mellem containere, der selvfølgelig byder på mobile madvogne, så man kan gå på opdagelse, mens man nyder lidt til ganen, og Minefeltet, hvor gæsterne kan slå sig ned og nyde solens stråler med streetfood i hånden. 

Sådan ser maskinværkstedet ud i dag. Foto: Reffen

Med kreative værksteder skal Reffen også være en mulighed for erhvervdrivende at sælge deres brugskunst eller tilbyde helt andre oplevelser til gæsterne i området. Foto: Reffen

– Vi har netop afholdt et infomøde, hvor interesserede og potentielle stadeholdere kunne se Maskinværkstedet og gå en tur rundt på Reffen. I slutningen af denne måned går vi så i jorden og begynder at bygge. Derudover er vi i gang med at screene de mange ansøgninger på madboder, som vi har modtaget, siger Maja Tini Jensen, der er PR-ansvarlig for Reffen til KBH.dk.

– Det bliver jo et bredt udvalg af både nye retter og velkendte klassikere for sikre stor diversitet, og målet er, at vi forsat vil bidrage til udviklingen af den gastronomiske og kreative scene i København, siger Maja Tini Jensen til KBH.dk.

Og selvom at flere madmarkeder har set dagens lys i København, så vil Reffen udvide oplevelsen og ikke kun satse på mad:

– Sammenlignet med Papirøen har vi flere kvadratmeter og dermed også flere muligheder for iværksættere. Vi giver derfor også plads til kreative værksteder, hvilket vi ikke havde tilladelse til på Papirøen, dette vil give en ekstra dimension til spiseoplevelsen også – så man kan godt glæde sig til et nyt kreativt miljø i Københavns havn med en smuk udsigt.

Siden Papirøen slog dørene op for streetfood i 2014, er der kommet endnu mere fokus på streetfood af høj kvalitet i København. Derfor bliver det alligevel noget særligt, at kunne bevæge sig rundt og nyde maden eller give de besøgende en ægte markedsoplevelse. 

– Vi vil gerne tilbyde flere oplevelser til vores gæster. Der holder ikke op med at være et behov for de her markeder, og det er vores oplevelse, at folk i høj grad søger afslappede og uformelle rammer, hvor det er nemt at mødes og spise sammen, uden man skal have pænt tøj på, og det kan folk godt lide, understreger Maja Tini Jensen til KBH.dk.

Åbningen af Reffen skal efter planen foregå i maj måned, hvor markedspladsen kan slå dørene op. Derefter vil maskinværkstedet efter planen åbne til august. 

Firmaet bag Reffen, Julian Group, forventer at der vil komme det samme antal gæster som på Papirøen, hvor der i 2017 kom 1,5 millioner sultne besøgende forbi. 

Filip blev kørt ned på Sønder Boulevard for otte år siden: Nu leder han efter en yngre kvinde