Nu vender Rytteriet tilbage på de skrå brædder i Tivolis Glassal. Foto: DR

Efter en fire år lang pause er Rytteriet klar til at indtage de skrå brædder, der får premiere i Tivolis Glassal.

– De er sgu så kedelige, de fattige!

Der er nok mange, der husker tilbage på Snobberne Poul og Fritz, da ‘Rytteriet’ indtog sendefladen og hurtigt fik kultstatus med deres syn på rige og så ‘de fattige’.

Det er dog ved at være mange år siden, at Rasmus Botoft og Martin Buch, der til sammen udgør Rytteriet har masseret de kollektive lattermuskler med deres underfundige karakterer, der også tæller den tv-tossede og fordrukne Erik med den underkuede kone Else, manden i skabet med de mange mærksager og den ivrige telefonist Boye fra nummer 16, der gerne lige ligger en besked på telefonsvareren.

Det er rent faktisk fire år siden, at Rytteriet sidst spillede live, men nu vender de to gakkede skuespillere tilbage på de skrå brædder i Tivoli, hvor Rytteriet får premiere i Glassalen 24. marts.

Denne gang får de to bagmænd også lidt feminint selskab i form af Bodil Jørgensen, der også står for en hvis portion af galskaben.

Der er store forventninger til showet, og derfor er der nu et større arbejde med at øve, så det hele klapper til premieren, siger Rasmus Botoft:

– Vi har et manuskript, og nu skal vi i gang med at forbedre teksterne, læse dem højt og stage det hele med vores koreograf og få det til at spille med bandet. Det er et puslespil at samle alle de forskellige sekvenser.

– Vi har en rækkefølge nu, men vi ved, at vi kommer til at lave det om en masse gange. Når man nærmer sig de sidste par uger, så er det altid nervepirrende, når man skal smide manuskriptet og være god. Det kan godt være lidt stressende, lyder det fra Rasmus Botoft.

Showet er skrevet specifikt til Tivoli i anledning af havens 175 års jubilæum, og i år er det samtidig Rytteriets 10 års jubilæum. Det er første gang, at Bodil Jørgensen deltager på scenen. Men hun glæder sig allerede nu til at kunne optræde for publikum, der efter prøverne at dømme nok skal blive en underholdende affære.

– Vi har allerede arbejdet en del sammen på showet, og det ender altid med grineflip. Og det kan man mærke, når man går derfra; hold kæft, hvor er det godt at grine, siger Bodil Jørgensen.

Showet Rytteriet – live i Tivoli har premiere den 24. marts, og det allerede muligt at booke billetter via Tivolis hjemmeside.

5 fede oplevelser på Refshaleøen