Amager Bio lukker midlertidigt, men vender tilbage større og bedere i november. Foto: Google Maps

Amager Bio skal istandsættes i løbet af 2018, og derfor lukker koncertstedet til marts. I stedet tager Amager Bio på turne.

Snart er der ikke meget musik at finde ved Amager Bio i København.

Til marts har koncertstedet besluttet at lukke sine døre, men kun for en kort stund.

Spillestedet trænger nemlig i den grad til et moderne ansigtsløft, og derfor skal Amager Bio istandsættes og moderniseres.

– Vi vil gerne sikre os, at vi kan tilbyde endnu bedre koncertoplevelser, og derfor så får vi nu en ny foyer og indgangen bliver flyttet. 

 – Desuden får vi udvidet garderoben og toiletfaciliteterne, så publikum oplever at der er langt mindre kø, når de træder ind af dørene, siger Eva Rehling, der er chef for Amager Bio og Beta til KBH.dk. 

– Flere koncertgæster vil kunne få en endnu bedre musikoplevelse i salen, da vi udvider balkonen og fjerner toiletterne. Under meget stille numre på scenen, så kan man faktisk overhøre samtalerne ude på herretoilettet. Det glæder vi os til at slippe for med denne ombygning, siger Eva Rehling grinende til KBH.dk.

Balkonerne i Amager Bio udvides, så der bliver plads til endnu flere musikinteressede gæster. Foto: Amager Bio

Toiletterne inde i salen forsvinder til fordel for dobbelt så mange toiletter i foyeren. Foto: Amager Bio

Ombygningen af Amager Bio vil desuden sikre, at det bliver muligt at bruge Amager Bio og børneteateret ZeBu sammen. Der bygges derfor en stor skydedør mellem de to foyerer, så der fremtiden kan gennemføres festivaler med de to scener samt BETA der også er en del af kulturinstitutionerne på pladsen Amager Kulturpunkt.

– Det er simpelthen et krav fra kommunens side, da det var en betingelse for at få bevilget pengene til ombygningen i sin tid. Det er en flere år gammel sag, men det er altså først nu at det rigtig kan lade sig gøre, siger Eva Rehling til KBH.dk.

Men selvom at Amager Bios døre lukker til marts og først åbner igen planmæssigt i midten af november, så bliver det stadigvæk muligt for koncertstedets venner at høre musik i Amager Bios navn, da spillestedet laver en form for sommerturne.

– Vi kalder det Amager Bio on tour, og vi lejer os blandt andet ind i den Grå Hal i Christiania og laver et samarbejde med Kulturværftet i Helsingør i forbindelse. Vi vil gerne holde jernet varmt henover sommeren, og derudover vil Amager Bio også lægge et par koncerter i vores mindre spillested Beta, som i øvrigt kører på fuld damp i hele perioden, understreger Eva Rehling overfor KBH.dk.

Hyldest til Egon, Benny og Kjeld: Gå i biografen og se Olsen-banden for 50 kroner hele året