Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Forestil dig at være i en fabriksmedarbejders sko i den tidlige industrialisering og få at vide, at ude i fremtiden vil arbejdsgivere nogle steder i landet afsætte en dag til at ansatte kan have det sjovt med en leg eller et spil, der evt. leder op til en firmafest med lækker mad. Historiens hjul triller af og til i en mærkelig retning. Men vi i det 21. århundredes Danmark skal da bare nyde godt af teambuilding.

Teambuilding er ikke bare fjol

Og nu er teambuilding ikke bare et udvidet frikvarter for voksne, men kan tjene en række saglige og faglige formål i firmaet. Bl.a. er teambuilding en måde for virksomheden at vise påskønnelse på, da dagligdagens krav til produktivitet for en stund bliver afløst af en opfordring til at more sig. For det andet kan teambuilding anvendes som en slags psykologisk forstørrelsesglas til at lære folk at kende.

Pludselig er rollerne ligegyldige

For når de ansatte står over for at skulle lave mad sammen eller løse et mordmysterie, er folk lige pludselig ikke længere bundet af deres roller og stillingsbetegnelser. Pludselig tør de nemlig godt sætte spørgsmålstegn ved lederes adfærd eller være venskabelige med nogen, det aldrig ville falde dem ind at starte en samtale med i det daglige. Teambuilding afslører også personlige egenskaber.

Teambuilding i Storkøbenhavn

Har du firma i hovedstaden eller Storkøbenhavn, kan du ved at arrangere teambuilding i og omkring København lære dine ansatte at kende på et personligt plan, bl.a. i forhold til særtræk. For hvor du fra hverdagen ved, hvem der er serviceminded, vil du via teambuilding vide, hvem der er selskabelig.

Og hvor du i det daglige ved, hvem der træffer beslutninger i firmaet (hint: det er lederne), ved du via teambuilding, hvem der er leder af natur. Men hvorfor er det vigtigt at kende folks egenskaber?

Er rollerne rigtigt fordelt?

Jo mere naturlig en rolle føles, jo nemmere er det at have rollen. Det er svært for konfliktsky folk at trives som mellemleder eller repræsentant for medarbejderne. Og det er svært for ekstroverte at forlige sig med en arbejdsdag, hvor de nærmest intet har at gøre med andre. Under teambuilding får du øjnene op for, om du har fordelt rollerne rigtigt i firmaet, og om nogle skal have mere ansvar.

Gør det nemt for sociale relationer at blomstre

Og selvfølgelig er teambuilding også en måde at styrke det sociale sammenhold på. Nu er det ikke fordi, dit firma skal være et klubhus, alle ansatte bare tropper op i for at hygge sig med hinanden. Men det er muligt via teambuilding at gøre det nemt for ansatte at skabe stærke sociale relationer med hinanden, der gør dem glade for at møde ind og holder deres humør oppe gennem hele vagten.

Bliv inspireret på et eventbureaus hjemmeside

Har du en idé om, hvad du skal vælge inden for teambuilding-aktiviteter? Hvis svaret er nej, så tjek en oversigt over aktiviteter inde på et eventbureaus hjemmeside. Her er der masser af inspiration.