Hvis du overvejer en rejse til Island, men er lidt usikker på, hvad du skal se, når du er der, så bør du helt sikkert tilføje gletsjerture til listen. Det er en særdeles unik oplevelse, som du ikke finder mange andre steder i verden. Men der også er mange andre årsager til at booke en eller flere gletsjerture, når du er afsted. Læs med her og få tre gode grunde til, hvorfor det er en oplevelse, du ikke må gå glip af.

Uforglemmeligt landskab

Island er kendt for sit spektakulære og varierede landskab, og gletsjerture giver dig mulighed for at opleve dette på nærmeste hold. Ikke nok med, at det er en kæmpestor oplevelse i sig selv at vandre på en gletsjer, så findes der her et naturlandskab, som ikke findes andre steder. Du vil blandt andet kunne opleve ishuler, vandfald, vulkanske landskaber og store, blå sprækker i isen. Fra toppen vil du på en klar dag kunne se langt udover Islands landskab, som i høj grad er præget af landets unikke geologiske historie.

Unik geologisk historie

Du ved måske, at der i Danmark har været flere istider, hvor landet har været dækket af store gletsjere. Det samme gælder Island, og på en gletsjertur, vil du opleve dette forhistoriske fænomen helt tæt på. Isen på Islands gletsjere er akkumuleret gennem tusindvis af år, og er et levende bevis på Jordens udvikling og de kræfter, der har formet planeten. Hvis det ikke er grund nok i sig selv, så findes der næsten ikke grund nok. På en guidet tur vil du ikke blot se vidunderet med egne øjne, men du vil også få et indblik i gletsjernes dannelse og udvikling samt de geologiske processer, der har formet landskabet omkring dem. Det vil være fascinerende for alle natur- og historieelskere.

Klimaforandringer fra forreste række

Islands gletsjere er desværre – som mange andre gletsjere rundt om i verden – truet af klimaforandringer. En gletsjertur giver dig derfor mulighed for at se konsekvenserne af disse forandringer på nært hold. Du vil kunne observere, hvordan gletsjerne smelter og trækker sig tilbage, hvilket er et tydeligt tegn på den globale opvarmning. Går du op i klima og miljø vil det helt bestemt være en øjenåbner at se, hvor hurtigt naturen kan ændre sig. På den måde kan en vandretur på Islands store gletsjere være både en smuk og tankevækkende oplevelse. 

Uanset hvad dine planer for din rejse til Island er, må du ikke snyde dig selv for en gletsjertur. Det er en unik del af landets natur, og det vides ikke, hvor længe man vil kunne blive ved med at besøge dem.