Etta Cameron får en vej opkaldt efter sig i et nyt byområde.

Flere gader skal opkaldes efter kvinder, mener den nye teknik- og miljøborgmester i København, der vil have tre veje opkaldt efter kvinder.

Gunnar Nu Hansens Plads, Svend Aukens Plads eller Eriksgade.

Der er masser af eksempler på, at vejnavne i København er opkaldt efter mænd. Men det er skævt og uretfærdigt, mener nytiltrådte teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL), der nu vil have flere kvinder på vejskiltene.

– Der er en skævvridning mellem mænd og kvinder, når det kommer til navne på veje, pladser og parker i København. Vi har nu muligheden for at reducere den ulighed en smule, og det skal vi benytte os af. Det kommer til at tage tid at udligne uligheden, men det her kan være med til at sætte en kurs for navngivning af offentligt steder i København, siger Ninna Hedeager Olsen.

I dag mødes teknik- og Miljøudvalget, der kan godkende de tre nye vejnavne som Vejnævnet har indstillet, og her er det prominente kvinder, der bliver æret med deres eget vejskilt.  

Etta Camerons Vej, Grethe Ingmanns Vej og Monica Zetterlunds Vej skal der efter planen stå på de nye vejskilte i i det spritnye byområde Sluseholmen Syd i Sydhavnen.

De tre veje kommer til at ligge ved siden af blandt andet Otto Brandenburgs Vej, Dexter Gordons Vej og Thad Jones Vej.

De tre kvindelige vejnavne har været i høring hos seks berørte parter, og hvis teknik- og Miljøudvalget stemmer for navnene, så bliver de nye og mere feminine vejskilte officielt indviet 1. marts i år.

Busterminal lader vente på sig: ‘Forholdene i Ingerslevsgade er ikke en moderne storby værdig’