I aften bliver der gjort et sidste forsøg på at redde Slagtergårdene. Foto: Facebook

I aften mødes bekymrede borgere til et endeligt borgermøde, hvor man vil forsøge at finde en endelig redning af Slagtergårdene på Vesterbro.

 – Nu er timeglasset for alvor ved at løbe ud, og nedrivningen er begyndt. Der er blevet givet nedrivningstilladelse af kommunen, og den første udlejer blev opsagt i går.

For 54-årige Peter Omdal så er det ved at være sidste udkald. Absolut sidste chance for at redde de gule Slagtergårde, der har ligget på Vesterbro siden 1860’erne. I slutningen af november blev beslutningen dog endeligt truffet af Københavns Borgerrepræsentation – Slagtergårdene skal rives ned.

Men Peter Omdal er ikke klar til at give op endnu. 

Han er mødeleder på det borgermøde, som i aften skal afholdes på Klubben, lige ved siden af Slagtergårdene, og her vil de bekymrede københavnske borgere forsøge at finde et smuthul, der alligevel kan redde Slagtergårdene.

– Nu vil vi prøve at organisere de 9.500 mennesker, der har skrevet under på at bevare slagtergårdene. Selv Slots- og Kulturstyrelsen har sagt, at hele miljøet omkring slagtergårdene er bevaringsværdigt.

Slagtergårdene skal reddes, hvis det står til Peter Omdal, der vil gøre et sidste forsøg på at redde de over 250 år gamle bygninger.  Foto: Facebok

– Der må simpelthen sidde en masse kloge mennesker, der ved noget mere om den her sag, og jeg håber, at vi nu kan koordinerer indsatsen for ellers render det ud i sandet, siger Peter Omdal til KBH.dk.

Peter Omdal mener, at der stadigvæk er håb, hvis arbejdsgruppen kan få museer til at støtte op om bevarelsen, og påvirke politikerne på rådhuset.

– Vi håber, at vi i sidste ende kan få politikerne til at indse, hvilen fejltagelse, der er blevet begået. Det er ganske enkelt tragisk. I skrivende stund er der lidt over 200 mennesker, der har vist interesse for mødet i aften, og det er ‘helt overvældende’ lyder det fra Peter Omdal.

Han opfordrer derfor alle bekymrede borgere til at møde op på Klubben ved Tove Ditlevsens Mindehave i aften klokken 18.30 og give et sidste forsøg på at redde Slagtergårdene.

Busterminal lader vente på sig: ‘Forholdene i Ingerslevsgade er ikke en moderne storby værdig’