Sovekoncerten skal helst opleves på ryggen og med lukkede øjne.

Med soveposen under armen, venter der en helt særlig koncertoplevelse med lukkede øjne i Sukkerhallen denne weekend.

At gå til koncerter i København er for de flestes vedkommende en oplevelse, der forener det musikalske med et par fadøl og et fantastisk scene- og liveshow, som man kun kan opleve det på byens spillesteder.

Men denne weekend byder på en helt anden form for koncert. For i Sukkerhallen ved Langebro skal koncertgængerne nemlig ligge sig fladt tilbage på ryggen, når der i denne weekend afholdes sovekoncert fra lørdag til søndag.

– En sovekoncert er en meget individuel oplevelse, hvor man som koncertgænger ligger på en madras og absorberer musikken. En komponist sidder oppe og spiller musikken live, og man er hele tiden i den her tilstand af vågen og sovende, siger Niels Mark, der er medarrangør og konferencier for Sovekoncerten til KBH.dk.

For i stedet for kolde fadøl og bands der spiller som opvarmning, byder oplevelsen på mulighed for at børste tænder og meditere, inden koncerten starter og det er ‘sengetid’.

– Mange tror måske, at man ligger sig og sover tungt hele natten og slet ikke får noget ud af det. Men det gør man slet ikke. Musikeren Karsten Pflum starter med at spille højt og sådan mere tradtionelt, som en almindelig koncert og så skruer han ligeså stille ned, så musikken følger folks sovemønster, forklarer Niels Mark til KBH.dk.

Speciel lyskoncert i Sukkerhallen

Under koncerten vil der være projekteringer af lys og billeder på væggene, der kan hjælpe koncertgængerne med at falde i en trance. Og musikken er komponeret særligt til lejligheden, og samspillet mellem lys og lyd vil få koncertgængerne til at falde ind og ud af den dybe drømmesøvn.

Under koncerten kan man ligge i sin sovepose og kigge op i loftet.  Foto: Hans Kristian Hannibel Bach

Når koncertgængerne vågner næste morgen, så er folk typisk meget høje efter den vilde oplevelse. Foto: Hans Kristian Hannibel Bach

– Hele oplevelsen bygger på det her ambient musik, der er en slags elektronisk baggrundsmusik. Det har den her meditative virkning, og den tiltaler faktisk rigtig mange. Derfor har vi både de helt unge, der er interesseret i elektronisk musik og folk over 60 år, der kan mødes i det her rum, siger Niels Mark til KBH.dk.

Han mener, at sovekoncerten kan være med til at skabe et bedre fællesskab omkring musikken sammenlignet med en almindelig koncert.

– Folk er meget begejstrede, når natten er gået, og næste morgen er folk typisk helt høje efter den her tolv timer lange koncert, og så får man fælles morgenmad. Til sidst, når klokken slår ni næste morgen, så går folk så hver til sit, ud i byen, siger Niels Mark.

Efter den 12 timer lange koncert, byder arrangørerne på morgenmad. Foto: Hans Kristian Hannibel Bach

Det koster 250 kroner at deltage i den særlige koncert, og man skal selv medbringe liggeunderlag og sovepose eller dyne og pude. Der er stadigvæk ledige billetter til sovekoncerten, der afholdes her i den kommende weekend, men der er tæt på at være udsolgt, oplyser Niels Mark.  

Hvad sker der: Sovekoncert i Sukkerhallen
Hvor sker det: Sukkerhallen, Langebrogade 1, København K
Hvornår sker det: Lørdag 3. marts klokken 21 til søndag 4. marts klokken 9.  

Helle var ude og løbe på Østerbro, da hun pludselig kiggede ned: ‘Hvorfor har vi grønt vand?’