For to dage siden fik lastbilchauffør Erik Larsen en forskrækkelse, der forvandlede sig til vrede, da han kørte på Borgbjergsvej i Sydhavnen.
Da 41-årige Erik Larsen kørte over et hul i vejen på Borgbjergsvej i Sydhavnen, hvor der lige nu er vejarbejde, fik den erfarne lastbilchauffør sig en ubehagelig overraskelse.
– Da jeg nærmede mig den opgravede vej og kørte over, føltes det nærmest, som om forhjulene lettede, siger Erik Larsen til KBH.dk.
Det dybe hul i vejen rykkede voldsomt i den store lastbil, og Erik Larsen skænkede sin vogn en kærlig tanke:
– Jeg tænkte, om bilen kunne holde til det. For alting skiftede jo plads inde i førerhuset. Det var noget af et stød.
Erik Larsen kørte maksimalt 35 kilometer i timen, hvor man på strækningen må køre 40. Han mener, at vejarbejdets udførsel og skiltning er decideret ringe, hvilket har fået ham til at lægge videoen fra sit førerhus op på Københavns Kommunes facebookside.
– Det hul kræver vist et noget større ‘ujævn vej’-skilt. Eller måske skulle man lægge en køreplade på, når man ikke arbejder aktivt på stedet. Det, der rasler, da jeg lander igen, er stort set alt, hvad der ikke var skruet fast i førerhuset. Kuglepenne, telefonlader, vandflaske, fjernbetjeninger og nøgler til diverse porte, hængelåse til containere.
– Det der kan godt gøres bedre. Det hul ser ikke nær så slemt ud i mørke, som det er i virkeligheden, skriver Erik Larsen til Københavns Kommune.
Hullet i vejen var udbedret næste dag, hvor der var lagt ny asfalt. Men Erik Larsen holder fast i, at videoen med vejen i hullet viser et ringe udført arbejde.
– Det er jo dybt uprofessionelt. De havde sat skiltene op mellem de parkerede biler. De havde også sat en tavle op med et fartbump, og det er jo decideret forkert. Jeg tror simpelthen, at de havde droppet at lægge køreplader over hullet, for der var ikke en vejarbejder at spotte nogen steder, siger Erik Larsen, der bor i Tårnby på Amager.
Københavns Kommune ønsker ikke at kommentere kritikken.
På Facebook har kommunen dog opfordret Erik Larsen til at benytte app’en ‘Giv et Praj’, som bilister kan bruge til at tippe om huller i vejene eller dårlig skiltning i forbindelse med vejarbejde.
Den app har Erik Larsen også forsøgt at bruge, men i sin dagligdag på asfalten oplever Erik Larsen, at de københavnske veje ikke er synderligt velholdte.
– Vejstandarden i København er ekstremt dårlig, og selvom der skal spares i kommunen, så kan man jo knap undgå vandhuller eller huller i vejene.
Hvis min bil var gået i stykker, eller jeg selv var kommet til skade og skulle til kiropraktor, så havde jeg holdt kommunen ansvarlig, det er helt sikkert, understreger Erik Larsen.
Lærke føler sig snydt efter at have købt det samme rugbrød hos Lagkagehuset i København og på Fyn