Frank Jensen godkendte politikernes gratis brug af rådhusets festsale. Foto: Københavns Kommune

Københavns overborgmester Frank Jensen godkendte personligt, at medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation kunne låne festsalene på rådhuset gratis.

Mens Anna Mee Allerslev (R) måtte træde tilbage fra sin borgmesterpost, og Cecilia Lonning-Skovgaard (V) lovede at betale 65.000 kroner tilbage for brug af festsalen på rådhuset, så var der stilhed om overborgmester Frank Jensen (S).

Nu viser det siger, at Københavns overborgmester selv godkendte den praksis, at medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation kunne låne salene på rådhuset gratis. Det bekræfter Frank Jensen over for Radio24syv.

Beslutningen blev truffet på et møde mellem gruppeformændene i Københavns Borgerrepræsentation tilbage i 2012.

Cecilia Lonning-Skovgaard var den første politiker, der fik lov til at låne en festsal på rådhuset kvit og frit, da hun holdt bryllupsreception i oktober 2012. Hun har siden lovet at betale pengene tilbage efter et massivt pres.

Frank Jensen fortæller til Radio24syv, at det dengang ‘stod lysende klart’ for ham, at hun selvfølgelig skulle have lov til at holde en reception på rådhuset og betale alle omkostninger selv på nær lokalelejen.

Nu erkender han dog, at det ikke er rimeligt.

– Jeg tror, at vi er kommet dertil, det har sagen jo vist, at folk i dag ikke kan leve med, at der er nogen, der kan gøre noget, som alle andre ikke kan, siger Frank Jensen til Radio24syv, som følger op med et spørgsmål om, hvorfor han ikke bare sagde nej til forslaget:

– Jeg tror, det er fordi, at forslaget blev rejst på den måde, det blev. At der var en kollega, der skulle have et bryllup, og at hun skulle betale alle omkostninger selv. Så sagde vi alle sammen, vist nok med en enkelt undtagelse, at vi synes, at det var inden for skiven. Det er det så forventeligt ikke længere, lyder det fra overborgmesteren.

Mens historien om politikernes gratis brug af rådhuset har fyldt i medierne, har flere eksperter kritiseret ordningen.

Dækningen af sagen har ført til, at Anna Mee Allerslev, der sad som integrations- og beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune og var spidskandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalgtet, helt har trukket sig ud af politik. Hun har desuden tilbagebetalt de 65.000 kroner, som hun sparede, da hun holdt bryllupsreception på rådhuset.

Siden har Venstres spidskandidat ved kommunalvalget Cecilia Lonning-Skovgaard lovet at betale pengene tilbage for den bryllupsreception, som hun holdt på rådhuset tilbage i 2012. Derudover har Radikale Vestres gruppeformand i København Tommy Petersen betalt for sin fødselsdagsreception.

Radikale Venstres Henrik Nord har også betalt pengene tilbage for sin bryllupsreception.

Nu afventer Ankestyrelsen en redegørelse fra Borgerrepræsentationen, som skulle have været klar mandag, men som kommunen har fået udskudt til efter kommunalvalget.

DEBAT: Stop nu med at ignorere de hjemløse!