Du kan tjene en sum nemme penge ved at hjælpe ved kommunalvalget. Foto: Shutterstock

Københavns Kommune mangler i den grad frivillige til at tælle stemmer, når kommunalvalget skal afholdes den 21. november.

Når man først har sat sit kryds ud fra sin udvalgte kandidat eller parti til kommunal- og regionalvalget, så skal den lange  stemmeseddel foldes sammen og afleveres i stemmeboksen. 

Her står frivillige klar til at registrere din stemme, men faktisk er der ikke nok, der har tilmeldt sig til at registrere de mange stemmer i København. 

Det viser sig nemlig, at Københavns Kommune mangler hundredevis af valgtilforordnede, der kan hjælpe med at tælle stemmer, skriver Københavns Kommune på Facebook.

 

– Vi skal jo gerne bruge rigtig mange frivillige, gerne et par tusind. Mange har allerede meldt sig til, men vi kunne godt bruge et par hundrede ekstra, og gerne om aftenen, siger pressekonsulent i Københavns Kommune, Hans Steen Andersen til KBH.dk.

Derfor har Københavns Kommune i et opslag på Facebook efterlyst flere mennesker, og faktisk viser det sig, at man får penge i hånden for sin tid. 

 

Er man valgtilforordnet fra klokken syv om morgenen, så får man udbetalt 1245 kroner for sin tid. Hvis man går, når valgstederne lukker klokken 20, så får man 830 kroner, og melder man sig på aftenholdet som stemmetæller, får man 415 kroner.

Bliver det sent med at tælle stemmer op, så får man 100 kroner ekstra for hver time efter klokken et om natten – dog maksimalt 400 kroner ekstra.  

 

Da der både er valg til kommunerne og regionerne, så skal der tælles mange stemmer op, og i København regner man med der afgives i omegnen af 5-600.000 stemmer samlet, anslår Hans Steen Andersen.

Og selvom mange allerede har tilmeldt sig, så er der altså stadigvæk stort behov, særligt om aftenen, understreger Hans Steen Andersen:  

– Vi er rigtig glade for dem, der allerede har meldt sig, men vi håber, at mange flere melder sig de næste 14 dage inden valget. Hvis man vil hjælpe til, så kan man via nettet tilmelde sig og vælge hvilket valgsted, man vil være frivillig i, siger Hans Steen Andersen til KBH.dk og lover, at der bliver nok at lave:  

– Valgstederne er jo meget forskellige, og nogle er små, hvor der kun vil komme 5000 stemmer, mens der andre steder måske kommer 15.000 stemmer, siger Hans Steen Andersen. 

 

 

Du skal dog være fyldt 18 år og være bosat i Københavns Kommune for at arbejde som valgtilforordnet. Men foruden honoraret, får frivillige også morgenmad, frokost og aftensmad. 

Hvis du vil hjælpe med at tælle stemmer, så kan du melde dig som valgtilforordnet lige her 

Du kan også se Københavns Kommunes efterlysning af frivillige her: 

 

Rie blev brændt af på sin bryllupsdag: Få timer før vielsen kom hjælpen fra uventet side

 

Deltag i debatten på vores Facebook-gruppe – Klik her for at blive medlem.