Foto: Wiki Commons

Hvis du gerne vil have en dukkert i havet, en gammeldags isvaffel eller en gåtur i t-shirt og shorts, så er det ved at være sidste chance. Hvert fald hvis det skal ske, mens der fortsat er sommervejr.

Sommeren er egentlig forbi, men sommervejret er fortsat godt ind i september. Forleden varslede DMI om hedebølge på Sjælland, hvor det primært er København der er blevet ramt.

I morgen kan det meget vel blive sidste sommerdag ikke blot i København, men i hele Danmark, og derfor skal du nyde det til fulde, hvis du altså er til den slags.

I følge DMI ventes temperaturen at ligge på mellem 27 og 29 graders varme. Der vil være nogen eller en del sol, men sidst på dagen ventes der skyet vejr med enkelte byger.

Natten til mandag begynder det så for alvor at blive dårligt vejr.

Skyer trænger ind over landet, og der ventes byger og tordenvejr. Temperaturen i løbet af mandagen vil falde til mellem 11 og 17 grader, og dermed er det altså farvel til sommer og sol.

Tirsdag ventes der mellem 15 og 18 grader, og mens der ventes at være lidt sol først på dagen, så vil der senere blive skyet med enkelte byger.

Onsdag byder på en del byger, men også nogen sol. Temperaturen vil ligge på mellem 13 og 17 graders varme. Om natten ventes det at trække op til blæst, hvor der kan komme jævn til hård vind, og stedvis kuling ved kysterne.

Torsdag nogen eller en del sol, men ellers spredte byger og mellem 14 og 17 graders varme.

I løbet af den kommende weekend ventes der mere stabilt vejr, men temperaturen vil stadigvæk være i det lave lejde. DMIs prognoser peger på, at vi fremadrette kan forvente køligere og mere ustadigt vejr.

På den note slutter vi, og det lader desværre til, at sommeren gør det samme. Heldigvis kan efteråret også noget specielt, og de brune blade på buske og træer har også sin charme, inden de falder af.