Foto: Shutterstoc

Hvis vi skruer tiden tilbage til den 11. november 2008, ændrede livet sig fuldstændig for en enkelt lille dansker. Den forholdsvis ukendte Peter Eastgate gik hen og vandt World Series of Poker, hvilket også kendes som VM i poker.

Danmark havde således fået en verdensmester i det populære kortspil, hvor han foruden æren og det prestigefyldte armbånd der vindes, også kunne rejse hjem med mere end 50 millioner danske kroner. Præmien var enorm, den var livsændrende, men den gik alligevel ikke hen og ændrede livet for Peter Eastgate, som den ville have gjort for mange andre.

Naturligvis betød det nu, at danskeren var økonomisk uafhængig, og han kunne dermed gøre lige det, som der passede ham. Det blev dog ikke et luksuriøst liv i sus og dus, som den ydmyge dansker valgte, det blev i stedet et mere tilbageholdent liv, da der blandt andet bød på rolige opgivelser i London, bikram-yoga og ja, naturligvis også en hel del sportsbetting.

Efter den store gevinst ved WSOP valgte Peter Eastgate dog fuldstændig at trække stikket hvad angik poker, hvilket virkede noget usædvanligt. Vi så naturligvis også Nico Rosberg trække sig tilbage, da han havde vundet VM i Formel 1, men ellers er det sjældent, at unge nykårede verdensmestre vælger at trække sig tilbage, når de netop har vundet et verdensmesterskab.

Vi har taget et kig på, hvad der fulgte med Peter Eastgate efter triumfen i 2008, hvad han lavede og hvorfor han valgte at stoppe spillet.

Pengene gjorde ham ikke mere lykkelig

Rigtig mange mennesker har den opfattelse, at penge vil gøre dem lykkelig. Penge vil hvertfald kunne gøre dem økonomiske uafhængige, og det var også det, der blev tilfældet med Peter Eastgate. Da han til et pokerforum bliver spurgt, om penge gjorde ham lykkelige, svarede han i 2013, altså fem år efter sin gevinst følgende.

“Nej. Er hverken blevet mere eller mindre lykkelig af penge. Pengene har gjort, at jeg kan tillade mig at være lad, da jeg nemt dækker både husleje og forbrug. Men penge køber obv (obvious red.) ikke charme, intellekt eller et lækkert udseende,”

Selvom Peter Eastgate fortsat den dag i dag har mange penge tilbage fra den store gevinst, som han vandt i 2008, så fik en del af dem også ben at gå på i forbindelse med fodbold i de efterfølgende år. Til samme forum fortæller han, at VM i 2010 kostede næsten 10 millioner kroner, mens han sammenlagt har tabt over 10 millioner kroner på sportsbetting.

“Tror jeg har tabt cirka 2.2 millioner $. Jeg tabte 1.7 millioner $ under VM i fodbold 2010”, det er dog ikke kun VM slutrunden, som den tidligere pokerspiller, har smidt penge efter.

“Fra efteråret 2009 frem til VM 2010 bettede jeg på samtlige kampe i Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga og Superligaen. Tror multitabling (spille på flere bord red.) kedsomhed og andre uangivne faktorer skabt en rastløs actionjunkie”

Et af væddemålene på VM-slutrunden i 2010 var blandt andet på svimlende 1 millioner kroner på, at Cameroon ville slå Danmark.

Online poker på nettet

Selvom Peter Eastgate mere eller mindre valgte at trække sig fra poker, så fortalte han alligevel, at han sad og multitablede online. Online poker er nemlig meget enkelt at gå til, og der er det forholdsvis let at være anonym.

Selvom pokeren langt fra er på det høje stadie, som det var i midten af nullerne, så er det stadig utrolig populært i dag, hvor man kan konkurrere mod hinanden i mange forskellige pokerversioner, selvom man sidder langt fra hinanden.

Det omrejsende cirkus hang ham langt ud af halsen

På et senere tidspunkt i den lange Q&A session med Peter Eastgate, forholder han sig første gang til, hvorfor det egentlig var, at han valgte at stoppe med at spille poker, og hvilke bagsider der har været, efter at han vandt den store pengepræmie og den prestigefyldte titel.

“Jeg har haft mange negative oplevelser, som direkte følge af verdensmesterskabet. På den anden side stoppede jeg med at spille halvandet år efter jeg vandt, fordi det omrejsende cirkus i sidste ende hang mig ud af halsen. Det er vist umuligt eller de færreste forundt at finde en anden arbejdsform, hvor det ikke enten periodevis keder dem eller trækker ressourcer, hvor de allermest har lyst til at opgive deres ævred,”

Vil hellere have et arbejde der giver mening

I takt med at man læser de mange ærlige svar, som Peter Eastgate giver i sin Q&A, så tegner der sig et billede af en ydmyg, lidt sky person, der helst havde været foruden alt tiden i rampelyset.

I et interview med Euroman fra 2016 fortæller han også,  at han hellere ville have haft et arbejde, der gav mening resten af livet, end at han vil leve af den store gevinst, som han fik af at vinde World Series of Poker.

Siden interviewet med Euroman, har man kunne se Peter Eastgate af og til ved pokerbordene, hvor han blandt andet også var med ved MPT på Munkebjerg i Vejle i 2017.