Det var disse to 'identiske' brød fra Lagkagehuset, der fik Lærke Jørgensen til at lufte sin utilfredshed. Foto: Lærke Jørgensen

Lærke Jørgensen føler sig snydt af Lagkagehuset efter at have købt nøjagtig det samme rugbrød på Fyn og i København. Både pris og størrelse var vidt forskellige.

Køber man en liter mælk i en forretning, så regner man også med at få en hel liter med hjem i kartonen. Men sådan hænger det ikke nødvendigvis sammen med alle varer, hvilket 27-årige Lærke Jørgensen fra København måtte erfare, da hun besøgte sin mor på Fyn. 

Her ville mor og datter benytte sig af den lokale Lagkagehuset i Odense og købe et af bagerkædens rugbrød, som Lærke Jørgensen er vant til at købe hos Lagkagehuset i København. Men der var noget, der ikke stemte. 

– Vi var ude og handle og gik ind i en af deres butikker på Fyn, hvor vi købte det her rugbrød, der var en hel del større. Da jeg målte det, viste det sig, at det var en tredjedel større og en hel del billigere, end det identiske brød man kan købe her i København, siger Lærke Jørgensen til KBH.dk.

Lærke fandt en tommestok frem og målte de to rugbrød. Foto: Lærke Jørgensen

Den markante forskel fik Lærke Jørgensen til at gribe en tommestok og dele et billede af forskellen på de to brød, hvor man tydeligt kan se, at fynboerne får mere for pengene end københavnerne.

– Hvad jeg ikke kan forstå er, at når man handler i jeres butik i Odense, får man et rugbrød på hele 27 centimeter til 35 kroner. Hvorimod samme brød på blot 18 centimeter koster 40 kroner i København. Det skal siges, at billedet snyder, og at både højden og bredden på de to brød er den samme, skriver Lærke Jørgensen på Facebook.

Lagkagehuset skriver i et svar til Lærke Jørgensen på Facebook, at der er flere årsager til, at brødet varierer i både pris og størrelse.

– Lagkagehuset, som vi kender det i dag, er et resultat af en fusionering af to stærke selvstændige bagerier med base i henholdsvis Haderslev og København. Forud for stiftelsen af Lagkagehuset, var prisniveauet forskelligt i de to landsdele, og det har vi valgt at bibeholde – inklusiv på Fyn.

– Derudover er der generelt forskel på blandt andet produktions-og huslejeomkostninger. Niveauet er generelt højere på Sjælland, lyder forklaringen fra Lagkagehuset.

27-årige Lærke Jørgensen er frygtelig skuffet og føler sig snydt af Lagkagehusets prisforskel. Foto: Lærke Jørgensen

– Vi tilpasser vores sortiment, så det stemmer overens med efterspørgsel og traditioner i de enkelte landsdele, og derfor kan der være forskel i varianter samt eventuel størrelse.

Det er med andre ord dyrere for Lagkagehuset at bage det samme brød på Sjælland end i Jylland og på Fyn, men det svar er Lærke Jørgensen ikke tilfreds med:

– Det er selvfølgelig snyd. Jeg synes, at forskellen er alt for stor, og det har ikke noget med huslejen eller prisdifference at gøre. Jeg synes, at varerne bør være ens og til de samme priser. Der er jo ikke andre varer, hvor man lægger ekstra oveni prisen, fordi varerne sælges i København fremfor på Fyn, siger hun til KBH.dk.

Når hun har fortalt om sin oplevelse i sin omgangskreds, har hun oplevet, at folk er blevet enormt overraskede over den store forskel på brødene på Fyn og i København.

– Mine kollegaer synes heller ikke, at det er rimeligt, og det var også grunden til, at jeg skrev det på Facebook, fordi jeg har den forbindelse til Fyn, som jeg har. Jeg tror nemlig ikke, at alle andre er klar over den forskel på varerne, og det er jo ikke i orden, siger Lærke Jørgensen til KBH.dk.

KBH.dk har kontaktet Lagkagehuset, som dog ikke har ønsket at uddybe sagen yderligere. De henviser til svaret til Lærke Jørgensen på Facebook.  

Tøjvask, rengøring og indkøb: Nu kan ældre i København købe ekstra ydelser af hjemmeplejen