100 gratis sliders med fasankød til de hurtige (og modige). Foto: Hav Torvehallerne

Hav i Torvehallerne og kokken Nikolaj Juel serverer 100 gratis fasansliders til de sultne og hurtige på torsdag.

Nikolaj Juel har været chefkok hos Årstiderne og arbejdet sammen med Jamie Oliver på restauranten Fifteen i London. 

Nu har han udgivet sin første kogebog, der har samme titel som hans madblog ‘Walk on the Wild Side’. Bogen er spækket med opskrifter med fisk og vildt, som han selv nedlægger og tryller om til smagfulde måltider i den rå natur. 

I anledningen af udgivelsen af kogebogen serverer Nikolaj Juel gratis miniburgere med fasan – måske bedre kendt som sliders – til de første 100 besøgende hos Hav i Torvehallerne torsdag den 14. december mellem klokken 14 og 16.

Fasansliders, anyone?

45-årige Nikolaj Juel valgte at skrive bogen sammen med sin makker, fordi han som jæger, fisker og kok mener, at den mangler i vildtverdenen:

– Vi kender mange jægere og fiskere, som ikke får noget ud af det, de fanger, og det synes vi, er synd. Samtidig vil vi gerne introducere råvarerne til folk, som ikke går på jagt og fisker, så folk lærer at bruge de her fantastiske råvarer i deres madlavning, siger Nikolaj Juel til KBH.dk.

Målet er også at gøre op med folks fordomme om, hvad vildt kan:

– Opskrifterne i bogen er ret simple. De er både til hverdag og fest og fra hele verden. Vi vil vise folk, at den slags mad kan mere, end de tror. I vildtverdenen bruger mange jægere bacon og fløde i alt, men det har vi helt udeladt. 

– Det findes alt mulig andet end sønderstegt dyreryg med bacon og fløde. Der er mange andre måder, man kan gøre det på, siger Nikolaj Juel, der udover at arbejde som selvstændig kok og rådgiver for kommuner om bedre mad i skoler og børnehaver også er guitarist og har spillet med navne som James Morrison og Cat Stevens. 

Han har desuden arbejdet på den ikoniske River Café i London. Men på torsdag er det altså Torvehallerne, det gælder. 

Hvad sker der: 100 gratis fasansliders
Hvor sker det: Hav, Torvehallerne, Rømersgade 18, 1360 København K
Hvornår sker det: 14. december 2017 klokken 14-16

Tivoli inviterer til gigantisk fyrværkerishow mellem jul og nytår