Det bliver et fantastisk syn af farver og glitter, der pryder den københavnske nattehimmel fra første juledag. Foto: Lasse Salling

Det bliver et eventyrligt fyrværkerishow, der venter københavnerne, når Tivoli markerer julen fra den 25. december og helt frem til nytår.

Fra første juledag og ugen ud kan københavnerne glæde sig til et smukt syn af regnbuens farver og glitter, der pryder byens nattehimmel.

Her vil Tivoli nemlig afholde sin årlige Fyrværkerifestival, der for 13. år i træk skydes igen med et kæmper fyrværkerishow.  

I hele fire dage vil Tivolis egen fyrværkerimester Gunnar B. Knudsen og hans folk affyre mere end 2.000 stjerner, 1.600 bombetter, 1.000 luftbomber og 120 romerlys.

Det smukke fyrværkerishow affyres fra toppen af Tivolis Koncertsal, hvilket betyder, at de københavnske borgere kan glæde sig over et festfyrværkeri på den sorte nattehimmel af den helt unikke slags.

 – Jeg ser meget frem til at vise Tivolis gæster, hvad vi gennem det sidste år har gået og arbejdet på. I år spares der ikke på glimmereffekterne med masser af guld- og sølvfarver. Det i kombination med de klare farver skaber den æstetiske effekt, som forhåbentlig vil betage alle Tivolis gæster, siger Gunnar Knudsen om det smukke fyrværkeri, som Tivoli i år har planlagt.

Der venter københavnere fire dage med fyrværkeri over Tivolis himmel. Foto: Lasse Salling

De første to dages fyrværkeri vil være i julens ånd og farver, mens at de to sidste dage vil markere nytårets festligheder. 

Fyrværkerifestivalen har kun 13 år på bagen, men faktisk er det en over 200 år gammel tradition at fyre det farverige krudt af i Tivoli.

De første to dage bliver i julens tegn, mens fyrværkeriet den 30.-31. december markerer nytårets fest. Foto: Rasmus B. Hansen

Tivolis grundlægger, Georg Carstensen brugte fyrværkeri til at lokke folket til haven i år 1843 før Tivolis åbning.

På særlige aftener blev der tændt olielamper og affyret fyrværkeri, og Georg Carstensen hyrede en fast fyrværker, Gaëtano Amici, som blev hentet helt fra Italien og som siden har fået opkaldt Amicisvej på Frederiksberg efter sig.

Festivalen skydes i gang den 25. december kl. 20.45 og afsluttes med det helt store nytårsfyrværkeri den 31. december 2017 kl. 23.00, og festivalen markerer Tivolis sæsonafslutning. 

Hvad sker der: Fyrværkerifestival
Hvor sker det: Tivoli
Hvornår sker det: 25. til 26. December og 30. til 31 december.

WestMarket og Kødbyens Mad & Marked går sammen om kæmpe julemarked i weekenden