Illustration: Lunggaard og Tranberg for Københavns Kommune.

Københavnerne kan se frem til nyt højhusbyggeri, når der skal anlægges nye bygninger på den gamle Postgrund i det centrale København. Men nuværende teknik- og miljøborgmester Morten Kabell er utilfreds med byggeriet.

Københavnerne i den indre del af hovedstaden skal vænne sig til endnu et højhusbyggeri. 

Mandag kunne et flertal i Teknik- og miljøudvalget på Københavns Rådhus nemlig godkende lokalplanerne om et nyt 115 meter højt byggeri på den gamle postgrund, skriver Berlingske. 

Kun Enhedslisten og Radikale Venstre stemte mod forslaget, hvor teknik- og miljøborgmester Morten Kabell er decideret mostander af byggeriet.

– Undskyld mig, men det er bindegalt.

På den gamle postgrund tæt på hovedbanegården, skal der ligge et helt nyt højhusbyggeri. Illustration: Lunggaard og Tranberg for Københavns Kommune.

– Nu kommer der en stor og 115 meter høj bred betonmur ved starten af København, når man kommer ind mod byen. Det er synd, siger han til Berlingske.  

Byggeriet består af syv tårne, det højeste på 115 meter, en hovedbygning og to kontor- og boligbyggerier, samt byhaver, pladser og promenader.

I alt skal der bygges 125.000 kvadratmeter, og Danica Pension er hovedbygherre for projektet, et byggeri, der kan ende med at koste op mod fem milliarder kroner.  

Byggeriet anslås at løbe op i fem milliarder kroner. Illustration: Lunggaard og Tranberg for Københavns Kommune.

Men selvom byggeriet også indeholder nye boliger, så mener Morten Kabell, at borgerne på Islands Brygge mister deres aftensol samt at den københavnske skyline ødelægges. 

– Det betyder, at Københavns traditionelle tårne og spir pludselig bliver erstattet af en betonmur, som byder velkommen, og at Islands Brygge kommer til at ligge i skygge i aftentimerne, lyder det fra teknik- og miljøborgmesteren.

Nu skal den endelige vedtagelse af lokalplanen til afstemning i Borgerrepræsentationen i slutningen af november.