Fra de københavnske tagrygge har Jonas Høholt fanget de mest fantastiske billeder af København. Foto: Jonas Høholt

Københavnske borgere suser forbi kameraet i en tidsforskudt video, der er blevet set af tusindvis af mennesker på Facebook.

Forbi busstoppestedet ved Vesterport Station. Til højre ved Jarmers Plads. Eller direkte over Øster Farimagsgade.

Når man bevæger sig gennem København i morgentrafikken til eller fra arbejde, så er det ofte den samme vej man tager hver eneste morgen.

Men tænk hvis man kunne se København fra et helt nyt perspektiv eller i et helt andet tempo end man ellers plejer?

 

Den oplevelse behøver ikke at blive ved tanken. For på kun 82 sekunder har  den aarhusianske fotograf Jonas Høholt fanget nogle helt unikke billeder af København og sat dem sammen i en helt fantatisk video over byens liv.

 

Ved at sætte sit kamera op flere steder i byen har han lavet en såkaldt timelapse-video, hvor man tager et billede hvert tiende sekund og derefter sætter det sammen til en film, så det ligner at tiden går hurtigt.

– Jeg har gået og leget med den her form for videoer de sidste fem år, og så tænkte jeg, at en video af hovedstaden kunne være med til at tiltrække nogle kunder til min forretning, siger Jonas Høholt til KBH.dk.

Og den selvstændige fotograf har da også brugt mange arbejdstimer på at få de helt rigtige billeder til sin film. 

 

Med sit kamera har Jonas Høholt fanget byens liv, inklusiv en fest på kollegiet. Foto: Jonas Høholt

 

Da filmen er sat sammen af mange enkelte billeder, så kan man fange mange små detaljer i hver scene. Foto: Jonas Høholt

 

 

Jonas Høholt har sammenlagt brugt 350 timer på at fange alt fra fyrværkeri i Tivoli til en havnerundfart, der ligger til kaj. Foto: Jonas Høholt

 

 

– Det gælder jo meget om at fange en scene og tilfører noget bevægelse i kameraet, der skal være noget spil og liv i billedet. Jeg tror sammenlagt, at jeg har brugt omkring 350 timer på det her projekt, når man også tæller redigeringen med, siger Jonas Høholt til KBH.dk.

I videoen ser man både Nyhavn, Industriens Hus og Tivoli, Rosenborg Slot, Gråbrødretorv og HC Andersens Boulevard, hvor de københavnske borgere har travlt. Og for Jonas Høholt, der normalt bor og arbejder i Aarhus,  har der været nogle dele af byen, som har været særdeles sjove at fange med kameraet. 

 – Altså på Christianshavn, der var et spot, som jeg virkelig holdte af. Men også billederne fra toppen af Radisson Hotel med udsigt over Axel Towers, der vil jeg ønske at jeg kunne filme hele dagen, men der måtte jeg kun filme om aftenen, siger Jonas Høholt til KBH.dk.

Filmen af hovedstaden er kun halvandet minut lang, men filmen er blevet delt og set af tusindvis på de sociale medier, hvor videoen er blevet vist mere end 281.000 gange.

 

 

– Det er super, super fedt, og jeg er blevet blæst lidt bagover. Jeg har været vant til at få god respons på mine videoer, men på København-videoen har folk virkelig reageret positivt. Jeg tror, at det er fordi, at folk kan genkende dele af byen på en anden måde, end eksempelvis Aarhus, siger Jonas Høholt.

Men selvom det har været sjovt at filme hovedstadens bygninger, så skal københavnerne ikke holde vejret efter en opfølger.

– Det her er et personligt projekt, som jeg ikke har fået noget ud af at lave og tjent penge på. Og da det koster noget i form af både transport og forplejning at lave sådan en video, så det er ikke noget jeg har tænkt mig sådan en video igen.

Se hele videoen her:

 

Lin raser efter møde med ældre mand i bageri på Amager: ‘Jeg fik ondt i maven’